Vitello tonnato is รฉรฉn van mijn favoriete voorgerechten in Italiaanse restaurants. Maar ja, hoe vaak bestel je nou een voorgerecht? Dus maakte ik voor de lunch dit heerlijke broodje vitello tonnato. Schot in de roos!
Fricandeau
Deze Italiaanse klassieker wordt normaal gesproken gemaakt van dunne plakken gebraden kalfsfricandeau. Ik gebruikte varkensfricandeau. Want eenvoudiger te krijgen, en ook een stuk betaalbaarder. Haal het vlees een half uurtje voor je gaat eten uit de koelkast, dat komt de smaak zeker ten goede.
Vitello tonnato
Het recept voor de Italiaanse klassieker vitello tonnato vind je natuurlijk ook op mijn blog. En eerder bedacht ik ook al eens een vitello tonatto salade. Zo dol ben ik er op!

Broodje vitello tonnato

Broodje vitello tonnato
Wat heb je nodig:
Ingrediรซnten
- 100 gram gebraden varkensfricandeau in plakjes
- 1/2 blikje tonijn op water
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 ansjovisfilets
- 1 eetlepel olijfolie extra vergine
- 2 harde broodjes
Aan de slag!
- Haal de fricandeau een half uur voor serveren uit de koelkast.100 gram gebraden varkensfricandeau
- Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, een eetlepel kappertjes, de ansjovisfilets, mayonaise en olijfolie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.1/2 blikje tonijn, 2 eetlepels mayonaise, 3 ansjovisfilets, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels kappertjes
- Halveer de broodjes.2 harde broodjes
- Verdeel de plakjes fricandeau over de broodjes. Verdeel er de tonijnsaus over.
- Garneer met de resterende kappertjes en versgemalen zwarte peper.
Notities
- Vitello tonnato is ook heerlijk als lunch op een (ciabatta)broodje!
- Ansjovisfilets over? Bak ze mee met de ui en knoflook voor in de pastasaus!
- Kappertjes kun je geopend heel lang bewaren in de koelkast. Een heerlijke smaakmaker!




