Home » Vitello tonnato
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner!

Vitello tonnato

Perfecte combi van vlees en vis

Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar zoals wel vaker geldt: goede ingrediënten in de juiste combi (denk bijvoorbeeld aan de insalata caprese) hebben niet meer nodig dan dat. Je likt je bord nog net niet af bij dit gerecht (of juist wel, mag ook!)

Kalfsmuis

Als je het echt goed wilt doen, dan bereid je de kalfsmuis een dag tevoren en snijd er flinterdunne plakken van. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken (wie niet?) dan vraag je een goede slager om gebraden kalfsfricandeau. Geserveerd als voorgerecht kun je 50 gram per persoon aanhouden.

Kleine tip: haal de gebraden fricandeau een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat de ergste kou er af is. De smaak van het vlees komt dan veel meer tot zijn recht. De saus kun je ook prima een dag eerder maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal dan ook de saus een half uur van tevoren uit de koelkast.

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Wat heb je nodig (voorgerecht, 4 personen):

Ingrediënten

  • 200 gram gebraden kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn op water
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels kappertjes (2 voor de saus, 2 ter garnering)
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • (eventueel) peterselie of rucola

Haal de fricandeau een half uur voor serveren uit de koelkast. Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, twee eetlepels van de kappertjes, de ansjovisfilets, mayonaise en olijfolie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de plakjes fricandeau over de borden. Verdeel er de tonijnsaus over. Garneer met de kappertjes en versgemalen zwarte peper en eventueel wat grofgehakte platte peterselie of rucola.

Bewaar het recept voor vitello tonnato op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Vitello tonnato
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*