Door gastblogger Anne-Marie Blok – Shakshuka stond al lang op mijn food to make bucketlist. Als ik het ergens op een menukaart zie staan kies ik het vaak; ik ben dol op dit hartige en kruidige gerecht met ei. En wie mij een beetje kent weet dat ik groot fan […]
Lunch
Salade van parelcouscous met paddenstoelen
Tegenwoordig doe ik regelmatig aan foodprepping. Dan maak ik op mijn vrije dag gerechten die ik op werkdagen kan meenemen voor de lunch. Als basis neem ik vaak pasta, rijst of couscous, en varieer dan met overige ingrediënten om iedere keer weer een lekkere (maaltijd)salade eten. Zoals deze salade van […]
Zoete aardappel- en rode linzensoep met feta en hartige granola
Met een kom van deze soep kom je in één keer ruimschoots aan je dagelijkse behoefte aan groente. Want er gaat per persoon maar liefst 350 gram groente in. Daarnaast is deze zoete aardappel- en rode linzensoep met feta en hartige granola rijk aan eiwitbronnen (linzen, noten, zaden en zeewier) […]
Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel
Ik ben echt dol op parelcouscous! Omdat het eenvoudig te maken is, een heerlijke structuur heeft en de perfecte basis is voor allerlei salades. Zoals deze salade van parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel. Maak een dubbele portie, dan heb je direct een heerlijke lunch om mee te nemen naar […]
Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus
In een tijdschrift stond laatst een aantal recepten uit het kookboek van restaurant ‘The Avocado show’. Mijn oog viel meteen op ‘The eggcellent’. Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus, wat wil je nog meer? Had ik al gezegd dat er hollandaisesaus op zit? Warme botersaus, ei en avocado, een hemels […]
Frittata uit de oven
Het is bijna Pasen, dus had ik bedacht om wat extra eierrecepten op mijn blog te plaatsen. Want een eitje is altijd lekker, ook als het geen Pasen is. En deze frittata uit de oven is zo gemaakt en lekker als warme lunch of borrelsnack. De frittata doet het overigens […]

