Home » My happy kids: review Fred & Ed kleurenpret cakejes
Fred & Ed kleurenpret cakjes

My happy kids: review Fred & Ed kleurenpret cakejes

De laatste aflevering van My happy kids is een alweer een poosje geleden. Hoogste tijd dus voor weer een review van junior foodblogger Bodhi! Dit keer testte hij de Fred & Ed kleurenpret cakejes. Want superleuk om te doen in de kerstvakantie! Benieuwd wat hij er van vond?

Fred & Ed kleurenpret cakejes

 

Fred & Ed kleurenpret cakejes: wat is het?

Fred & Ed kleurenpret cakejes is een cakemix van het bekende merk Homemade. Een verpakking met 3 kleuren beslag om – de naam zegt het al – gekleurde cakejes mee te maken. Op de verpakking staat vermeld dat er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke kleurstoffen.

In de verpakking zitten drie zakjes beslagmix en 20 papieren cupcake vormpjes. Je hoeft alleen nog maar water toe te voegen.

Een portie cake (1 gekleurde cupcake) levert je 99 kcal.

De kleurenpret cakejesmix is verkrijgbaar bij AH, Hoogvliet en en Coop en kost € 2,59

Fred & Ed kleurenpret cakejes

En, is het wat?

De uitleg op de verpakking is helder en eenvoudig. Meng in 3 kommen de beslagmix met 55 ml water. Handig ook dat je alleen maar water hoeft toe te voegen, zo kun je altijd spontaan cakejes gaan bakken zonder dat je b.v. misgrijpt naar eieren.

Fred & Ed kleurenpret cakjes

Elk beslagje mix je drie minuten en dan kan de pret beginnen. Maak uni cakejes, laagjes van drie kleuren, stipjes, swirls….. de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het lukte ons niet het beslag te verdelen over 20 cupcake vormpjes, maar 16 cakejes zijn er ook nog best veel!

Even bakken in de oven (ca. 14 minuten) en laten afkoelen. En dan begint het volgende deel van de pret: het opeten! Want de cakejes smaken best lekker! Voor herhaling vatbaar dus. Het enige nadeel? Best veel afwas, omdat je maar liefst drie beslagkommen (kommetjes) nodig hebt! De mixer spoelde we tussendoor gewoon even schoon onder de kraan.

We zagen op de site dat er ook een Fred & Ed kleurenpret koekjesmix verkrijgbaar is. Die willen we zeker ook nog een keer proberen!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Wat een leuk idee om samen met je zoon een rubriek te doen. Hier stonden vroeger vaak de Fred & Ed Vlokkies op tafel. Vonden ze heerlijk …. en ik stiekem ook 😉

  2. Wel apart dat je vaak koken zonder pakjes en zakjes promoot en dan ga je cake bakken die al helemaal voorgefabriceerd is. Hoe lang is de ingrediëntenlijst?
    Ook kinderen kunnen cake bakken met bloem, suiker, echte boter en echte eieren.

    • Ik beweer nooit anti pakjes en zakjes te zijn, probeer alleen maar een bewustwording te creëren. Zodat mensen vervolgens een eigen bewuste keuze kunnen maken. Al dan niet met of zonder pakjes. Mijn zoontje van 11 leek dit fantastisch, dus waarom niet?

  3. Ah, ik zie dat je je eerste hate comment binnen hebt Anne-Marie! Gefeliciteerd, want dat betekent dat je echt mee gaat tellen! 😉

    Leuk artikel, het ziet er supervrolijk uit! Misschien dat ik dit een keer met mijn nichtje ga maken! xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*