Home » My happy kids: snoep verstandig!
Candy Grabber- snoep verstandig!

My happy kids: snoep verstandig!

Afgelopen maand moest Bodhi (groep 7) een werkstuk maken en een presentatie hier over houden. Zijn onderwerpskeuze: snoep! De geschiedenis van snoep, soorten snoep, hoe snoep gemaakt wordt en – niet onbelangrijk – het onderwerp snoep verstandig.

Candy Grabber- snoep verstandig!

Ik was als moeder natuurlijk hartstikke trots, om hem (tijdens het oefenen) met de suikerthermometer in de hand te horen vertellen over de verschillende smelttemperaturen van suiker en hoe je dat verder kunt verwerken. En natuurlijk zaten er ook leuke ‘wist je datjes’ in zijn presentatie verwerkt. Wist je bijvoorbeeld dat drop het meest verkochte snoepgoed in Nederlands is, met op plaats 2 kauwgom en op 3 winegums? En dat we zo’n 32 miljoen dropjes per jaar wegkauwen, gemiddeld 2 kilo per persoon?

drop

Om het een beetje verantwoord te houden had Bodhi ook een hoofdstuk gewijd aan gezond snoepen. Met onder andere een verwijzing naar de jaren 70 campagne ‘snoep verstandig, eet een appel’. Gelukkig is Bodhi niet zo’n heel erge snoeper (wel een hartige snacker!) en maak ik ‘m ook blij met snoeptomaatjes, fruit of paprika.

Snoep verstandig

Omdat af en toe snoepen best moet kunnen staat er bij ons in de woonkamer sinds kort een heuse ‘candy grabber’. Door een smalle opening bovenin vul je deze met snoep (in dit geval mini Celebrations). De enige manier om het snoep er weer uit te krijgen is door te spelen. Gooi een muntje in de automaat en je hebt 60 seconden de tijd om een snoepje te pakken te krijgen. Je kunt de grijpmachine met de hendels bewegen van voor naar achter, van links naar rechts en van boven naar beneden. Een leuke manier om het snoep en graai gedrag in de hand te houden! Hieronder Bodhi ‘live’ in actie!

https://youtube.com/watch?v=uq1aUWPU6aM%3Frel%3D0%2520frameborder%3D0%2520allowfullscreen

 

De ‘candy grabber’ kun je kopen bij Coolgift.com voor € 29,95

Bodhi had overigens een ‘goed’ voor zijn presentatie en een 9,1 voor zijn werkstuk!

Voor dit artikel heb ik artikelen toegestuurd gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Leuk onderwerp voor een spreekbeurt! En die candy grabber is cool!!!

  2. Wat ontzettend leuk dat hij dit als onderwerp heeft gekozen! Uit zelf bescherming koop ik nooit, maar dan ook nooit een zak snoep haha. Chocola daarin tegen…

  3. Wat een leuk onderwerp en wat gaaf dat hij een 9,1 heeft gekregen. Ik wist trouwens niet dat de welbekende slogan “snoep verstandig eet een appel” uit de jaren ’70 komt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*