aperol spritz jelly

Aperol Spritz jelly

 Vorig jaar zomer schreef ik het al, Aperol Spritz is echt mijn drankje. De combi van prosecco met de zoet bittere smaak van Aperol is heerlijk en dorstlessend. En hoewel 2016 de zomer wordt van de gin cocktails hou ik het lekker bij mijn Italiaanse drankje. Ik maakte er zelfs een toetje van: Aperol Spritz jelly.

aperol spritz jelly

Ik kwam deze jellies tegen op de site van de Australische Delicious en moest dit heerlijke toetje natuurlijk maken. Wat een geniale combi, jelly en Aperol! Dit is een perfect toetje voor een zomerse avond, na een BBQ of tijdens een picknick. Wordt je uitgenodigd voor een etentje biedt dan aan dit toetje mee te nemen, je zult hier zeker punten mee scoren!

Het is ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken, dus wat wil je nog meer? ik gebruikte kleine dessertglaasjes. Je kunt de toetjes natuurlijk ook in een wijn- of whiskyglas serveren.

Aperol Spritz jelly

Wat heb je nodig (4-6 kleine glaasjes)

  • 6 blaadjes witte gelatine (half pakje a 20 gram)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 ml prosecco
  • 100 ml Aperol
  • 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
  • geklopte slagroom

Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim water voor ca. 5 minuten. Doe de suiker, prosecco en sinaasappelsap in een pan en verwarm totdat alle suiker is opgelost. Neem van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer door het prosecco-sinaasappel mengsel totdat alles is opgelost. Laat 10 minuten afkoelen en giet dan door een zeef in een ruime maatbeker. Voeg de Aperol toe en schenk de jelly in kleine glaasjes (ca. 100 ml). Je hebt voldoende voor 4-6 glaasjes vol. Laat in de koelkast tenminste vier uur afkoelen.

Snijd met een zesteur of scherp mes reepjes van de sinaasappel. Schil de sinaasappel dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Decoreer de jellies met de sinaasappelpartjes, een toefje slagroom en de sinaasappelreepjes.

Cin Cin!

Summary
recipe image
Recipe Name
Aperol Spritz Jelly
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

11 Comments

  1. Superleuk toetje! Jelly is sowieso al feestelijk maar met een beetje alcohol erin… 😉 Jum!
    Sandra recently posted…Smoothiebowl met aardbeien en bosvruchtenMy Profile

  2. sunny mama

    Dit moet ik eens proberen, ik geloof dat ik dit nog nooit gegeten heb. Ik denk wel dat de combinatie van o.a. de zoete sinaasappelsmaak met de slagroom lekker is.
    sunny mama recently posted…KWARKTAART ZONDER ‘TAART’, MAAR WEL MET PERZIKENMy Profile

  3. Bedankt voor dit recept! Ik heb vorig jaar een fles Aperol gekocht maar ik heb het nog altijd niet op. Dit moet ik proberen!
    Nesrin recently posted…Keeping up with Nesrin #28My Profile

  4. Haha wat een leuk idee! Ik vind jelly er altijd wat vies uit zien dus, durf het ook niet echt te gebruiken. Misschien moet ik het gewoon eens een keer doen.
    Lianne recently posted…Recensie: Taarten zonder ovenMy Profile

  5. Ohh klinkt zo lekker! Ziet er ook zo feestelijk uit 😀
    Mariska recently posted…Make-up look | Colourpop IbizaMy Profile

  6. Wat een leuk idee :)! Vind Aperol in de zomer altijd wel lekker omdat het niet zo super zoet is.
    Maris recently posted…Verschil Bakpoeder en Baking SodaMy Profile

  7. Wat een plaatje! Ik kan mij voorstellen dat dit erg lekker is.
    MARIJKE recently posted…Menu van de week #12My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge