Het is nu volop het seizoen voor de lekkerste Hollandse aardbeien. Zo uit het vuistje, op een boterham of verwerkt in een heerlijk (na)gerecht. Dit zijn de lekkerste recepten met aardbeien! Recepten met aardbeien Luchtige aardbeienmousse Je maakt deze heerlijke luchtige aardbeienmousse met slechts 4 ingrediënten. Een heerlijk toetje! Ga […]
Nagerecht
Hangop met gemarineerde aardbeien
Hollandse aardbeien, ik ben er dol op! Zo uit het handje, op een broodje, of verwerkt in een lekker aardbeienmousse. Zolang ze er zijn moet je er zoveel mogelijk van genieten toch? Zoals in dit nagerecht van hangop met gemarineerde aardbeien. Hollandse aardbeien Hollandse aardbeien zijn in principe het hele […]
Frambozenmousse met ruby chocolade
Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse met ruby chocolade. Een knapperig laagje roze chocolade met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas! […]
Schwarzwalder kirsch toetje
Mijn zoon en man zijn dol op Amarena kersen, ik not so much. Op ‘gewone’ kersen na vind ik eigenlijk niets lekker met kersensmaak, gek hè? Toen ik laatst een potje amarenen kersen in de la tegenkwam, besloot ik om voor mijn mannen een Scharzwalder kirsch toetje te maken. Schwarzwalder […]
Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten
Eton mess is een heerlijk en gemakkelijk te maken toetje, van verse aardbeien, slagroom en meringue. Ik maakte dit keer echter een winterse versie van dit beroemde dessert: eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten! Eton mess Over de onstaansgeschiedenis van Eton Mess gaan verschillende verhalen de ronde. Variërend van […]
Profiteroles
Ik ben dol op soesjes! Meestal de hartige variant, gevuld met kaas of paté. Maar ook met slagroomsoesjes maak je me blij, en dan helemaal in een dessert als profiteroles, slagroomsoesjes in chocoladesaus! Soezendeeg Soezendeeg wordt ook wel eens kookdeeg genoemd. Je maakt het immers (deels) klaar in een pan […]