Home ยป Hangop met gemarineerde aardbeien
Hangop met gemarineerde aardbeien

Hangop met gemarineerde aardbeien

Hollandse aardbeien, ik ben er dol op! Zo uit het handje, op een broodje, of verwerkt in een lekker aardbeienmousse. Zolang ze er zijn moet je er zoveel mogelijk van genieten toch? Zoals in dit nagerecht van hangop met gemarineerde aardbeien.

Hangop met gemarineerde aardbeien

Hollandse aardbeien

Hollandse aardbeien zijn in principe het hele jaar door verkrijgbaar, maar de lekkerste en goedkoopste zijn te koop in de periode van mei tot september. In mei beginnen de eerste aardbeien uit de volle grond te rijpen, en in juni is het aardbeienseizoen echt van start. 

Hangop

Hangop maak je eenvoudig zelf van volle yoghurt. Het enige wat je nodig hebt is tijd, de yoghurt moet minstens 8 uur uitlekken. Heb je daar geen zin in of tijd voor? Je kunt ook kant-en-klare hangop kopen of dikke Griekse yoghurt gebruiken voor dit recept. Wist je dat je hangop ook heerlijk hartig kunt verwerken in een Midden-Oosterse labneh?

Aceto Balsamico di Modena P.G.I. High Density

Voor het marineren van de aardbeien gebruik ik aceto balsamico di Modena P.G.I. High Density. Deze rijke Aceto Balsamico is gemaakt van gekookte druivenmost, met een heerlijk stroperige textuur. De hoge densiteit geeft de balsamicoazijn een intense, iets zoetere smaak. Perfect voor het marineren van de aardbeien! Maar ook heerlijk bij een kaasplankje, bij gegrild vlees of als topping op vanille-ijs (echt, probeer maar eens!)

Ponti is in Italiรซ de nummer 1 azijnmaker. Het familiebedrijf werd opgericht in 1787 en wordt inmiddels geleid door de 9e generatie. Ponti is o.a. te koop bij Jumbo.

Hangop met gemarineerde aardbeien

Hangop met gemarineerde aardbeien

Hangop met gemarineerde aardbeien

Hangop met gemarineerde aardbeien

In aceto balsamico gemarineerde aardbeien met romige hangop
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 8 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 8 uur 35 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediรซnten

  • 250 gram Hollandse aardbeien
  • 2 eetlepels aceto balsamico
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 6 blaadjes verse munt
  • 1 liter volle yoghurt

Aan de slag!

  • Leg een zeef op een (beslag)kom. Maak een schone theedoek nat en wring uit. Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt erin. Zet alles een nacht in de koelkast om uit te laten lekken. Schep de hangop uit de theedoek en bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
    1 liter volle yoghurt
  • Meng de aardbeien met de balsamico-azijn en het vanille-extract en laat ze minimaal een half uur marineren op kamertemperatuur.
    250 gram Hollandse aardbeien, 2 eetlepels aceto balsamico, 1/2 theelepel vanille extract
  • Roer er de in reepjes gesneden muntblaadjes door.
    6 blaadjes verse munt
  • Serveer de aardbeien met de hangop.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*