Home » Luchtige aardbeienmousse
aardbeienmousse

Luchtige aardbeienmousse

Zomerkoninkjes, zo worden onze Hollandse aardbeien ook wel genoemd. Hoewel je tegenwoordig het hele jaar door lekkere aardbeien uit de kas kunt krijgen, loopt het seizoen van de Hollandse aardbeien van april t/m december. Ik ben er dol op! Zo uit het handje, op een beschuitje, of in deze heerlijk luchtige aardbeienmousse, gemaakt van verse aardbeien!

Aardbeienmousse in glaasjes

Ik serveer de luchtige aardbeienmousse in deze mooie dubbelwandige glaasjes. Het oog wil ook wat toch? Kleine weckpotjes doen het ook leuk. Heeft toch net even wat meer cachet dan een gewoon dessertschaaltje.

aardbeienmousse

Choco-aardbei

Die leuke en mooie aardbei van chocolade op de aardbeienmousse kocht ik in Duitsland. Ik ga altijd helemaal los op de bakafdeling in de Duitse supermarkten. Ze hebben daar zoveel leuke artikelen die ook nog eens heel goedkoop zijn. Van bakmixen tot amandelmeel en van bakdecoratie tot glitterpoedersuiker.

Aardbeiensoufflé

Zomerkoninkjes

De smaak van aardbeien te pakken? Ik maakte met aardbeien eerder al een heerlijke tropische milkshake, soufflé, plaattaart met aardbeien, aardbeienslof en zelfs likeur! En ik deelde de lekkerste recepten met aardbeien van foodblogcollega’s. Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!

aardbeienmousse

Luchtige aardbeienmousse

Wat heb je nodig (4 personen)

Ingredients

  • 250 gr aardbeien
  • 150 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 2 blaadje gelatine

Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten). Pureer de aardbeien met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie.

Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Spatel de aardbeienpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en verdeel het over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.

Serveer met wat slagroom en plakjes aardbei.

Bewaar het recept voor luchtige aardbeienmousse op Pinterest:

Pinterest pin mousse

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie hierover mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeienmousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*