Aardbeiensoufflé

Week van de zomerkoninkjes: aardbeiensoufflé

Niets luidt voor mij meer het voorjaar in dan de eerste verse aardbeien! En als dan tegen de zomer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels verschijnen ga ik helemaal los. Gewoon zo, op een beschuitje. Als toetje met een toefje slagroom. Maar ook om mee te koken en bakken. Aardbeien zijn zo veelzijdig en lekker! Vandaar dat ik heb besloten om deze week om te dopen tot de week van de zomerkoninkjes! Met als eerste een wel heel smakelijk recept, dat veel eenvoudiger te maken is dan het lijkt: aardbeiensoufflé.

Aardbeiensoufflé

Soufflé-schaaltjes

Ze stonden op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag en gelukkig heb ik ze ook gekregen: soufflé-schaaltjes of ramekins. Ik maak graag hartige (kaas)soufflé en daarvoor heb je wel een wat ruimere schaal (die van mij hebben een doorsnede van 13 cm.). Voor de aardbeiensoufflé gebruikte ik echter wat kleinere schaaltjes, een beetje een allegaartje aan oude glazen potjes. Ook nog maar deze eens gaan aanschaffen bij Dille & Kamille, dit keer met een doorsnede van zo’n 8 cm. Zijn maar 1,45 per stuk, wel zo leuk om allemaal dezelfde schaaltjes te gebruiken.

Aardbeiensoufflé

Luchtig en verrukkelijk

Maak gerust een dubbele hoeveelheid, dit dessert is zo luchtig en zo verrukkelijk. Het water loopt me nu alweer in de mond. Geen fan van aardbeien? Maak deze soufflé dan eens met verse frambozen of mango.

Aardbeiensoufflé

Aardbeiensoufflé

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 125 gr aardbeien
  • 75 gram suiker + wat extra om de schaaltjes te bestrooien
  • 3 eiwitten (M)
  • roomboter
  • poedersuiker

4 ramekins of soufflé schaaltjes van ca. 8 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Puree de aardbeien met een staafmixer of in de blender. Voeg hier 25 gram suiker aan toe (of minder als de aardbeien van zichzelf al lekker zoet zijn).

Vet de binnenkant van 4 soufflé schaaltjes in met roomboter en bestrooi met suiker. Schud het overtollige suiker er weer uit.

Klop de eiwitten stijf . Voeg 50 gram suiker in delen toe en klop tot het mengsel mooie glanzende pieken heeft.

Roer wat van het stijfgeklopt eiwit door de aarbeienpuree. Schep daarna het geheel bij de eiwitten en spatel alles luchtig door elkaar. Verdeel over de vier schaaltjes en bak deze in de voorverwarmde oven in ca. 15-20 minuten bol en lichtbruin. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeiensoufflé
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

10 Comments

  1. Karin van Dam

    Heerlijk en het ziet er zo mooi uit. Ik ga ze zeker maken.

  2. Hmmmm zo lekker, aardbeien! Deze souffleetjes zijn prachtig gelukt zeg, zien er heerlijk uit
    Sandra recently posted…Sapje met wortel en gemberMy Profile

  3. Wat ziet dat er heerlijk uit dat gaan we zeker maken.
    Frits schuster recently posted…Week van de zomerkoninkjes: aardbeiensouffléMy Profile

  4. Ingrid Ferwerda-Jacobs

    Wat een appetijtelijk blog! Ik krijg er spontaan trek van, ben toch al dol op aardbeien. Dit ga ik eens maken voor op een verjaardag. Dank voor het recept!
    Ingrid Ferwerda-Jacobs recently posted…Haast onmisbare dingen om mee te nemen naar het strandMy Profile

  5. Wat een feestje op een foto. Dat zal vast ook zo zijn in je mond! Mmmm
    Cynthia recently posted…Wat stop jij allemaal in de droger?My Profile

  6. Ohh, dat ziet er heerlijk uit! Lijkt mij zo lekker zacht in je mond. 🙂
    Lianne recently posted…Hangop met gebakken ananasMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge