Home » Mislukte appelcake van ’t zusje
Mislukte appelcake

Mislukte appelcake van ’t zusje

Wie wel eens heeft gegeten bij één van de restaurants van ’t Zusje kent vast dit heerlijke dessert. Mislukte appelcake van ’t Zusje is feitelijk een combinatie van cookiedough of gewoon in goed Nederlands koekjesdeeg en gebakken appeltjes. Ontzettend lekker!

mislukte appelcake

Cookiedough

Om veilig koekjesdeeg of populair gezegd cookiedough te maken moet je rekening houden met twee dingen: gebruik geen eieren en verhit het meel zodanig dat er geen schadelijke bacteriën meer in zitten. Dan kun je echt genieten van het koekjesdeeg!

’t Zusje

Bij restaurant ’t Zusje kun je voor een vast bedrag allerlei kleine gerechten kiezen van de kaart. Per ronde bestel je twee gerechten. Voorgerechten, hoofdgerechten, ’t Zusje klassiekers en natuurlijk de lekkerste desserts. Geen grote eter? Je kunt ook kiezen van een proeverijtje (3 gerechten), een avontuurtje (4 gerechten) of een tapas festijn (5 gerechten) voor een gereduceerde prijs.

Mislukte appelcake

Mislukte appelcake

Mislukte appelcake

Mislukte appelcake

Cookiedought met gebakken appeltjes, te lekker!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 9 minuten
Totale tijd: 19 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 140 gram bloem
  • 100 gram roomboter kamertemperatuur
  • 1 klontje boter om in te bakken
  • 80 gram suiker
  • 75 ml melk
  • 1 theelepel vanille aroma of een zakje vanillesuiker
  • 2 appels
  • 1/2 theelepel kaneel
  • verse munt optioneel

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de bloem over. Bak de bloem 8 minuten laat volledig afkoelen.
    140 gram bloem
  • Snijd de geschilde appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelstukjes samen met de kaneel zacht en licht gekarameliseerd.
    1 klontje boter, 2 appels, 1/2 theelepel kaneel
  • Klop de roomboter samen met de suiker een paar minuten tot een licht gekleurd geheel. Voeg de afgekoelde bloem toe, samen met de melk, vanillearoma en een snufje zout. Mix tot een mooi beslag.
    100 gram roomboter, 80 gram suiker, 75 ml melk, 1 theelepel vanille aroma
  • Verdeel het cakebeslag over vier schaaltjes en doe er de warme appelvulling bij. Decoreer eventueel met een paar blaadjes verse munt.
    verse munt
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*