Pavlova met slagroom en fruit

Een dessert in de catergorie weinig moeite, groots effect. Het is in het begin misschien even experimenteren met ovenstanden en baktijden, maar het resultaat ziet er altijd goed uit en smaakt heerlijk. En met de vulling kun je naar hartenlust variëren.

Pavlova
 

Pavlova is een dessert gebaseerd op meringue genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.

Wat heb je nodig:

  • 7 eiwitten
  • snufje zout
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel maizena

Vulling: slagroom, mascarpone, fruit (vers of diepvries)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg als de eiwitten half stijf zijn de suiker en de maizena toe en klop de eiwitten heel stijf. Maak op het bakpapier van de eiwitten een schaal met behulp van een spatel. Zet de plaat in de oven en draai de oven op 140 graden. Bak de schaal in de oven 1 tot 1 1/2 uur tot de buitenkant hard is. Draai de oven uit en laat afkoelen in de oven. 

Vul de schaal met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of mascarpone en vers zacht fruit (bramen, frambozen, bessen, mango).

En wat je moet doen met de overgebleven eierdooiers? Spaghetti carbonara maken, of lemoncurd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge