Een toetje – of chiquer: dessert – is de kroon op je kerstdiner. Het nagerecht is voor velen ook het hoogtepunt, dus met Kerst mag het allemaal ook wat bijzonderder zijn! Ik zet de 10 lekkerste desserts voor Kerst voor je op een rij! 10 x desserts voor Kerst Mochi […]
Nagerecht
Glühwein bluf – een luchtig toetje met wijn!
Als kind was ik dol op Haagse bluf, het toetje van luchtige geklopt eiwit met suiker en bessensap. Tegenwoordig maak ik het niet zo vaak meer. Toen ik laatst een pannetje glühwein maakte (het is er de tijd weer voor!) en de heerlijke geur in de keuken hing, bedacht ik […]
Lemon meringue dessert
De lemon meringue tartelette is één van mijn favoriete taartjes. Het leek me dan ook leuk om deze smaken eens te verwerken in een toetje. Dit lemon meringue dessert zal ook zeker niet misstaan bij het kerstdiner! Lemon curd De lemon curd die je voor dit recept nodig hebt kun […]
Watermeloen granita
Niets zo verfrissend als watermeloen in de zomer. Alhoewel? Deze watermeloen granita is misschien wel het toppunt van verfrissend! Granita De granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en is een halfbevroren dessert op basis van suiker, water en verschillende smaakmakers. Het grote verschil met ijs is dan ook dat het niet […]
Italiaanse caffè crema
Heb jij in Italië weleens een caffè crema gehad? Het is geen koffie met room of een romig dessert maar meer een luchtige mousse, die je maakt met slechts 3 ingrediënten! Romig zonder room De caffè crema is een superromige en luchtige mousse, maar bevat geen room. Je hebt alleen […]
Crème caramel
Mijn man is een echte toetjes man. Geen avondmaaltijd zonder nagerecht. En dat mag ook heus een bakje vla of yoghurt zijn. Maar waar ik hem het meest plezier mee doe, zijn zelfgemaakte toetjes. Zoals deze klassieker: de crème caramel. Crème caramel of crème brûlée Crème caramel, in Spaanstalige landen […]

