Home ยป Nagerecht ยป Pagina 3

Nagerecht

watermeloen granita

Watermeloen granita

Niets zo verfrissend als watermeloen in de zomer. Alhoewel? Deze watermeloen granita is misschien wel het toppunt van verfrissend!  Granita De granita komt oorspronkelijk uit Siciliรซ en is een halfbevroren dessert op basis van suiker, water en verschillende smaakmakers. Het grote verschil met ijs is dan ook dat het niet […]

Italiaanse caffรจ crema

Italiaanse caffรจ crema

Heb jij in Italiรซ weleens een caffรจ crema gehad? Het is geen koffie met room of een romig dessert maar meer een luchtige mousse, die je maakt met slechts 3 ingrediรซnten!  Romig zonder room De caffรจ crema is een superromige en luchtige mousse, maar bevat geen room. Je hebt alleen […]

creme caramel

Crรจme caramel

Mijn man is een echte toetjes man. Geen avondmaaltijd zonder nagerecht. En dat mag ook heus een bakje vla of yoghurt zijn. Maar waar ik hem het meest plezier mee doe, zijn zelfgemaakte toetjes. Zoals deze klassieker: de crรจme caramel. Crรจme caramel of crรจme brรปlรฉe Crรจme caramel, in Spaanstalige landen […]

Klassieke griesmeelpudding met bessensaus

Klassieke griesmeelpudding met bessensaus

Liefde is….eten klaarmaken dat je zelf niet lust. Omdat je partner dat zo lekker vindt. Dus maakte ik voor hem klassieke griesmeelpudding met bessensaus! Een heel eenvoudig oer Hollands toetje. Griesmeelpudding Voor griesmeelpudding gebruik je tarwegriesmeel. Het wordt griesmeel komt van het Duitse GrieรŸmehl, wat grofkorrelig meel betekent. Er is ook […]

bienmesabe canario

Bienmesabe Canario

Wanneer je rond februari op La Palma bent, dan kun je genieten van de vele amandelbomen die dan volop in bloei staan. Een prachtige zee van witte en roze bloesem. Amandelen vormen het hoofdbestanddeel van een typisch dessert van dit prachtige eiland: bienmesabe Canario. Bienmesabe Bienmesabe betekent letterlijk ‘het smaakt […]

poire belle Hรฉlรจne

Poire belle Hรฉlรจne

Een Franse klassieker die niet op mijn blog mag ontbreken is de poire belle Hรฉlรจne. Een eenvoudig en toch indrukwekkend en lekker dessert. Belle Hรฉlรจne Dit dessert met peer (poire is Frans voor peer) werd in 1864 bedacht door Auguste Escoffier en vernoemd naar de operette La belle Hรฉlรจne van Jacques […]