Home » Granola ontbijtcups met yoghurt en fruit
Granola ontbijtcups

Granola ontbijtcups met yoghurt en fruit

Ik moet eerlijk gezegd nog altijd wennen aan het feit dat Koninginnedag nu Koningsdag heet en niet meer op 30 april maar op de 27e valt. Ik word gewoon oud….Verder verandert er natuurlijk niet zoveel aan deze heugelijke dag waarop Koning Willem-Alexander zijn verjaardag viert. Het belangrijkste voor mij: het is een vrije dag! En wat er is nu fijner op een vrije dag dan gezellig met elkaar te ontbijten. Met deze granola ontbijtcups bijvoorbeeld. De vulling van de granola ontbijtcups is voor de gelegenheid in het rood-wit-blauw, maar je kunt er natuurlijk ieder soort fruit voor gebruiken. Een oranje tintje met mango of sinaasappel wellicht?

Granola ontbijtcups

Wat is granola eigenlijk?

Granola is eigenlijk een fancy naam voor cruesli. Vaak wel homemade, en gemaakt van havermoutvlokken gemengd met noten en zaden, olie en/of honing en geroosterd in de oven.

Holland Jersey yoghurt

Ik vulde de cups met Holland Jersey yoghurt. Een heerlijke milde yoghurt van – je raadt het al – Jersey koeien. Is de verpakking niet geweldig? Melk van Jersey koeien bevat van nature 20% meer eiwit dan gewone melk. De yoghurt wordt exclusief verkocht bij AH. Maar je kunt natuurlijk ook kwark, Griekse yoghurt of fruityoghurt gebruiken.

Ik heb de yoghurt ongezoet gelaten, het zoete van de cups en het fruit is in dit gerechtje wat mij betreft voldoende. Je kunt de yoghurt desgewenst nog zoeten met honing of (vanille)suiker.

Granola ontbijtcups

Granola ontbijtcups met fruit

Wat heb je nodig (6 stuks)

  • 100 gram havermout of havervlokken
  • flinke eetlepel kokosvlokken of rasp
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • Snufje zout
  • Muffinvorm + papieren muffin/cupcake vormpjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten en laat ca. 15 minuten opstijven in de koelkast. Plaats zes papieren vormpjes in de muffinvorm. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en duw het ‘deeg’ met je vingers aan zodat de bodem en vervolgens de wanden tot ca. halverwege bedekt zijn.

Bak in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar en laat volledig afkoelen in de vorm.

Verwijder de papieren cupjes en vul de granola ontbijtcups met yoghurt en vers fruit.

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Trudy postma

    Ziet er heerlijk uit ga het zeker ook een keer bakken .gr

  2. Dat ziet er lekker uit! Ik heb laatst soortgelijke cups geprobeerd te maken, maar die bleven heel slap (moest banaan in het ‘deeg’). Worden deze wel knapperig? Ik houd altijd wel van een beetje bite namelijk.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*