Salade met avocado, spek en peultjes

Salade met avocado, spek en peultjes

Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat zijn toch die sluimerwten die ik nodig had voor haar salade met avocado, spek en boontjes?

salade met avocado, spek en peultje

Sluimerwten

Lang leve Google, sluimererwten bleken gewoon peultjes te zijn. In de salade op haar blog (die overigens in de index vermeld staat als ‘veggie’, foutje??) worden ze even kort in kokend water beetgaar gekookt. Een heerlijke groente, die ik eigenlijk veel te weinig eet. Daar gaat verandering in komen, want deze salade heb ik deze maand dus al drie keer gegeten. Zo lekker vond ik ‘m.

Maaltijdsalade

Sinds mijn operatie vallen mijn eens zo favoriete pastamaaltijden mij vaak te zwaar. Omdat man en zoon wel graag pasta eten maak ik voor mijzelf dan vaak een makkelijke maaltijdsalade. Ik heb de hoeveelheden van de salade op haar blog teruggebracht tot een hoeveelheid voor 1 persoon (met wel lekker veel avocado), de sla vervangen voor een combi van romaine en rucola en in plaats van pijnboompitjes heb ik (ongezouten) gepelde pistachenootjes gebruikt. Een lust voor het oog en de mond!

salade met avocado, spek en peultje

Salade met avocado, spek en peultjes

Wat heb je nodig (1 persoon)

  • ½ avocado
  • 150 gram peultjes
  • Flinke hand sla (veldsla, romaine, rucola, iedere sla)
  • 50 gram spekreepjes
  • Klein handje pistachenootjes
  • Goede olijfolie
  • Zout en peper

Tip: laat in de helft van de avocado die je niet gebruikt de pit zitten. De avocado wordt dan niet bruin. Wikkel in folie en bewaar tot max. de volgende dag.

Bak de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Kook de peultjes ca. 3 minuten in kokend water met wat zout en giet af. Snijd de halve avocado in blokjes en bestrooi met zout en peper. Doe de sla in een mooie schaal, voeg hier de peultjes, avocado en spekreepjes aan toe. Breng op smaak met wat olijfolie en bestrooi met de pistachenootjes.

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met avocado, spek en peultjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

8 Comments

  1. Lekkere combinatie! Bacon is overal heerlijk in, dus ook in de sla 🙂 Peultjes zijn inderdaad heerlijk, en zo lekker snel klaar.

  2. Karin van Dam

    Heerlijk ik ben gek op salades

  3. Dit moet wel héél lekker zijn als je hem al drie keer hebt gegeten in 1 maand. Ik ga het onthouden! Peulen in salades doe ik eigenlijk nooit, maar klinkt als een goed idee.

  4. Klinkt heerlijk. Krijg ook meteen een idee hoe ik pasta voor het gezin en maaltijdsalade voor mij kan combineren. Misschien vervang ik de spek door zalm. Dat lijkt me ook lekker hierbij.
    Tanja recently posted…vrijdag vegetarischMy Profile

  5. Bacon.. Dol ben ik erop!
    Cynthia recently posted…Omgaan met blogs die jou – als beginner- negeren My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge