In de wereld van rode wijnen is de Cabernet Sauvignon zonder twijfel een onbetwiste ster. Deze volle, krachtige wijn, bekend om zijn dieprode tint en complexe smaakprofiel, heeft wijnliefhebbers en experts over de hele wereld in zijn greep. Maar hoe komt deze geliefde variëteit tot stand, en hoe kan je […]
Nieuwste berichten
Biefstuk tagliata salade
Ik bestel dit gerecht graag als ik in Italië ben, als lunch of licht hoofdgerecht. Tagliata betekent letterlijk gesneden en dat is wat deze biefstuk tagliata salade ook is: fijngesneden rundvlees op een bedje van rucola, een lekkere dressing en Parmezaanse kaas. Een uiterst smakelijke combi! Alleen de beste ingrediënten […]
My happy life mei 2023
De tijd lijkt wel te vliegen, mei is alweer voorbij. En het is eindelijk echt lente! Mijn balkonnetje is weer helemaal schoongemaakt, ingericht en vol gezet met plantjes en verse kruiden. Genieten! Ook mei was weer een maand met een lach en een traan, net als het leven toch? Dit […]
Funcooking: zelf popcorn en suikerspin maken!
Ken je het concept ‘fun cooking’? Dat is eigenlijk eten (of drinken) bereiden met speciale apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een wafelijzer, een donutmaker, een popcorn- of een suikerspinmachine! Niet de apparaten voor gebruik van alledag, maar wel om een feestje te maken van het weekend, een verjaardag of (kinder)feestje! Ik […]
Fantastische Nikkei cuisine bij Blueblood!
De Nikkei-keuken is de naam van de Japans-Peruviaanse keuken. Wist je dat Peru het land is waar de op één na grootste Japanse gemeenschap van de wereld woont? Brazilië is overigens het grootste land. Mijn eerste kennismaking met de Nikkei cuisine bij restaurant BlueBlood was onvergetelijk! Sushi meets ceviche & […]
Big Mac taco’s
Mijn zoon gaf ze een 10, en at er drie achter elkaar. Geloof me, dit wil je proberen! Ik heb het over Big Mac taco’s. Misschien wel de ultieme TexMex combi? Denk knapperige verse taco, sappige smash burger en natuurlijk de onvolprezen Big Mac saus! Big Mac Index Big Mac […]