Welkom!

Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (56). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

Meer lezen?

Instagram

Bearnaisesaus is mijn all time favoriet. En dus maakte ik deze heerlijke variant: bearnaise boter! Luchtig geklopte roomboter met dragon, sjalotjes en azijn. Geloof me, dit wil je! Op je stokbroodje, of op een steak van de bbq!

150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
2 eetlepels dragon @silvo.nederland 
1/2 eetlepel witte wijn azijn
1 sjalotje
Peper en zout

Klop de roomboter luchtig in ca 10 minuten. Hak het sjalotje fijn en meng dit met de dragon en azijn door de boter. Breng op smaak met zout en peper
#gekregen #foodiebox #silvo #actie #dragon #kroonophetwerk #kruidenboter #kruiden #smaak #bearnaisesaus #bearnaiseboter #kruidenboter
Bearnaisesaus is mijn all time favoriet. En dus maakte ik deze heerlijke variant: bearnaise boter! Luchtig geklopte roomboter met dragon, sjalotjes en azijn. Geloof me, dit wil je! Op je stokbroodje, of op een steak van de bbq! 150 gram roomboter (op kamertemperatuur) 2 eetlepels dragon @silvo.nederland 1/2 eetlepel witte wijn azijn 1 sjalotje Peper en zout Klop de roomboter luchtig in ca 10 minuten. Hak het sjalotje fijn en meng dit met de dragon en azijn door de boter. Breng op smaak met zout en peper #gekregen #foodiebox #silvo #actie #dragon #kroonophetwerk #kruidenboter #kruiden #smaak #bearnaisesaus #bearnaiseboter #kruidenboter
2 dagen ago
View on Instagram |
1/9
🥳Ik tik vandaag de 57 jaar aan 🥳. En hoewel ouder worden lichamelijk niet altijd een pretje is, is het mentaal echt wel een feestje. Ik ben zelfverzekerder, milder en liever voor mijzelf. En realiseer me des te meer dat zoveel mogelijk in het ‘nu’ leven echt belangrijk is. Dus op naar nog meer mooie liefdevolle jaren ♥️
#Jarig #57 #birthday #happy
🥳Ik tik vandaag de 57 jaar aan 🥳. En hoewel ouder worden lichamelijk niet altijd een pretje is, is het mentaal echt wel een feestje. Ik ben zelfverzekerder, milder en liever voor mijzelf. En realiseer me des te meer dat zoveel mogelijk in het ‘nu’ leven echt belangrijk is. Dus op naar nog meer mooie liefdevolle jaren ♥️ #Jarig #57 #birthday #happy
3 dagen ago
View on Instagram |
2/9
Ik kook heel graag met knoflook, maar de juiste tool ervoor vinden was wel ff een dingetje. Ik ben dan ook super blij met de @garlicmasters. Deze is niet alleen perfect voor knoflook, maar ook gember, noten, kruiden of olijven maak je er eenvoudig mee fijn. Die handige tool om het velletje van de knoflook te halen krijg je erbij. En ook niet onbelangrijk: ff afspoelen onder de kraan en klaar. Ik zeg 👍
*gekregen #garlicmaster #knoflook #knoflookpers #gemakkelijk #keukentool
Ik kook heel graag met knoflook, maar de juiste tool ervoor vinden was wel ff een dingetje. Ik ben dan ook super blij met de @garlicmasters. Deze is niet alleen perfect voor knoflook, maar ook gember, noten, kruiden of olijven maak je er eenvoudig mee fijn. Die handige tool om het velletje van de knoflook te halen krijg je erbij. En ook niet onbelangrijk: ff afspoelen onder de kraan en klaar. Ik zeg 👍 *gekregen #garlicmaster #knoflook #knoflookpers #gemakkelijk #keukentool
4 dagen ago
View on Instagram |
3/9
Ik mocht met Bodhi komen lunchen bij @saludabletaqueria waar ze gezond en vers bereid fastfood uit Mexico serveren. Op het grote scherm kies je eenvoudig je vulling en salsa voor je burrito, taco of bowl. 
🌮 
Ik ging voor de soft taco’s en koos voor drie verschillende vullingen van vis, kip en rundvlees. De taco’s bomvol pico de gallo proeven zo heerlijk vers, je eet je vingers er haast bij op! Ook leuk: ze hebben in dit filiaal ook een apart ontbijtmenu.
Je vindt deze taqueria aan de Frederik Hendriklaan 78, maar er zijn ook filialen aan de Goudenregenstraat en de Molenstraat. 
*uitgenodigd #saludabletaqueria #frederikhendriklaan #waareetdenhaag #fastfood #taco #burrito #restaurant #mexican #healthy
Ik mocht met Bodhi komen lunchen bij @saludabletaqueria waar ze gezond en vers bereid fastfood uit Mexico serveren. Op het grote scherm kies je eenvoudig je vulling en salsa voor je burrito, taco of bowl. 🌮 Ik ging voor de soft taco’s en koos voor drie verschillende vullingen van vis, kip en rundvlees. De taco’s bomvol pico de gallo proeven zo heerlijk vers, je eet je vingers er haast bij op! Ook leuk: ze hebben in dit filiaal ook een apart ontbijtmenu. Je vindt deze taqueria aan de Frederik Hendriklaan 78, maar er zijn ook filialen aan de Goudenregenstraat en de Molenstraat. *uitgenodigd #saludabletaqueria #frederikhendriklaan #waareetdenhaag #fastfood #taco #burrito #restaurant #mexican #healthy
2 weken ago
View on Instagram |
4/9
Ik was aanwezig bij de feestelijke opening van de Haagse vestiging van Pizza Beppe aan de mooie Dennenweg. Om voor één keer zelf een heuse authentieke Napolitaanse pizza 🍕 te bereiden. Pizza Beppe is niet voor niets erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana. En dat proef je!
Ik maakte een pizza met truffel, venkelworst, parmiggiano, mozzarella en honing. En dat ging er zo steamy aan toe dat de lens ervan besloeg 🤪
Ga hier pizza eten, that’s amore ♥️
*uitgenodigd #pizzabeppe #pizzanapoletana #dennenweg #restaurant #review #waareetdenhaag #pizza #pizzeria #truffel
Ik was aanwezig bij de feestelijke opening van de Haagse vestiging van Pizza Beppe aan de mooie Dennenweg. Om voor één keer zelf een heuse authentieke Napolitaanse pizza 🍕 te bereiden. Pizza Beppe is niet voor niets erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana. En dat proef je! Ik maakte een pizza met truffel, venkelworst, parmiggiano, mozzarella en honing. En dat ging er zo steamy aan toe dat de lens ervan besloeg 🤪 Ga hier pizza eten, that’s amore ♥️ *uitgenodigd #pizzabeppe #pizzanapoletana #dennenweg #restaurant #review #waareetdenhaag #pizza #pizzeria #truffel
2 weken ago
View on Instagram |
5/9
Sinds 1985 is het Amerikaanse L’ANZA pionier op het gebied van professionele haarverzorging. De natuurlijke botanische extracten en krachtige actieve ingrediënten helpen mijn haar herstellen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie, druivenpitolie, olijfolie of groene thee. Want wat in mijn mond mag, mag ook in mijn haar! 
🥥 
Ik deed een online haarconsult en daaruit kwamen een aantal producten die mij helpen mijn natuurlijke krul optimaal te verzorgen. 
🫒 
De producten van @lanza_benelux hebben  UV-bescherming & hittebescherming, zijn vrij van parabenen & gluten, eco-friendly en dierproefvrij.
🍇 
De producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde salons én online via lanza.nl.
*gekregen #lanza #haarverzorging #lanzahealinghaircare #krullen #healingcurls
Sinds 1985 is het Amerikaanse L’ANZA pionier op het gebied van professionele haarverzorging. De natuurlijke botanische extracten en krachtige actieve ingrediënten helpen mijn haar herstellen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie, druivenpitolie, olijfolie of groene thee. Want wat in mijn mond mag, mag ook in mijn haar! 🥥 Ik deed een online haarconsult en daaruit kwamen een aantal producten die mij helpen mijn natuurlijke krul optimaal te verzorgen. 🫒 De producten van @lanza_benelux hebben UV-bescherming & hittebescherming, zijn vrij van parabenen & gluten, eco-friendly en dierproefvrij. 🍇 De producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde salons én online via lanza.nl. *gekregen #lanza #haarverzorging #lanzahealinghaircare #krullen #healingcurls
4 weken ago
View on Instagram |
6/9
Ik had mij er eigenlijk al lang bij neergelegd: mijn wenkbrauwen zijn niet mooi. Borstelig (mooi vol volgens Sasha) en met ogenschijnlijk weinig maar vooral hele lichte haartjes. @sashalashes.nl in Den Haag weet daar echter wel raad mee. Brow lamination is helemaal van nu en dé oplossing voor mij.
De eerste twee serums zijn om de haartjes zacht en flexibel te maken en om daarna in de juiste vorm te brengen. Nog even epileren, kleuren en een verzorgdend serum en ik kan minstens 6-8 weken genieten van mooie verzorgde wenkbrauwen. 
Via de link in de bio van Sashalashes kun je direct een afspraak inplannen. Er is momenteel een korting van 20% dus wacht niet te lang. 
📍Erasmusweg 4K (vlakbij station Moerwijk
*samenwerking #browlamination #sashalashes #wenkbrauwspecialist #wimperspecialist #denhaag #beauty #selfcare #eyebrows #wenkbrauwen #beautysalondenhaag
Ik had mij er eigenlijk al lang bij neergelegd: mijn wenkbrauwen zijn niet mooi. Borstelig (mooi vol volgens Sasha) en met ogenschijnlijk weinig maar vooral hele lichte haartjes. @sashalashes.nl in Den Haag weet daar echter wel raad mee. Brow lamination is helemaal van nu en dé oplossing voor mij. De eerste twee serums zijn om de haartjes zacht en flexibel te maken en om daarna in de juiste vorm te brengen. Nog even epileren, kleuren en een verzorgdend serum en ik kan minstens 6-8 weken genieten van mooie verzorgde wenkbrauwen. Via de link in de bio van Sashalashes kun je direct een afspraak inplannen. Er is momenteel een korting van 20% dus wacht niet te lang. 📍Erasmusweg 4K (vlakbij station Moerwijk *samenwerking #browlamination #sashalashes #wenkbrauwspecialist #wimperspecialist #denhaag #beauty #selfcare #eyebrows #wenkbrauwen #beautysalondenhaag
1 maand ago
View on Instagram |
7/9
Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse. Die ik wat bijzonderder maakte door er een laagje ruby chocolade op te doen met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas!

Wat heb je nodig (4 kleine glaasjes):

250 gram frambozen
150 ml slagroom
50 gram suiker
2 blaadjes gelatine
50 gram ruby chocolade (@noototheek )
gevriesdroogde frambozen (@noototheek )

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. 
Pureer de frambozen met een staafmixer. 
Doe de puree met de suiker in een pam en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
Smelt de ruby chocolade au-bain-marie. Verdeel met een lepel een laagje chocolade over de glaasjes mousse. Bestrooi met gevriesdroogde frambozen. Zet nog een keer een uur in de koelkast.
Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse. Die ik wat bijzonderder maakte door er een laagje ruby chocolade op te doen met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas! Wat heb je nodig (4 kleine glaasjes): 250 gram frambozen 150 ml slagroom 50 gram suiker 2 blaadjes gelatine 50 gram ruby chocolade (@noototheek ) gevriesdroogde frambozen (@noototheek ) Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Pureer de frambozen met een staafmixer. Doe de puree met de suiker in een pam en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast. Smelt de ruby chocolade au-bain-marie. Verdeel met een lepel een laagje chocolade over de glaasjes mousse. Bestrooi met gevriesdroogde frambozen. Zet nog een keer een uur in de koelkast.
1 maand ago
View on Instagram |
8/9
Ik was al eerder mega enthousiast over @chezfleur.thehague en na de verbouwing ben ik dat nog steeds! Of ben ik misschien nog wel lyrischer over de heerlijke gerechten van chef Manu. Mij maak je gelukkig met een tafel vol heerlijke mezze en tapas. Van de perfect gemarineerde olijven tot de makreel rilette, hier wil ik gewoon iedere zondagmiddag doorbrengen. Rennen dus, naar De Fred in Den Haag! En oh ja, het recept voor makreel rilette staat vandaag op mijn blog. 
* uitgenodigd #chezfleur #bistro #frederikhendriklaan #denhaag #restaurant #review #statenkwartier #waareetdenhaag #denhaagfoodie
Ik was al eerder mega enthousiast over @chezfleur.thehague en na de verbouwing ben ik dat nog steeds! Of ben ik misschien nog wel lyrischer over de heerlijke gerechten van chef Manu. Mij maak je gelukkig met een tafel vol heerlijke mezze en tapas. Van de perfect gemarineerde olijven tot de makreel rilette, hier wil ik gewoon iedere zondagmiddag doorbrengen. Rennen dus, naar De Fred in Den Haag! En oh ja, het recept voor makreel rilette staat vandaag op mijn blog. * uitgenodigd #chezfleur #bistro #frederikhendriklaan #denhaag #restaurant #review #statenkwartier #waareetdenhaag #denhaagfoodie
1 maand ago
View on Instagram |
9/9

Nieuwste berichten

pistache schuimgebak
Bakken

Pistache schuimgebak

Waren de jaren 10 het decennium van de salted caramel, in de jaren 20 is alles pistache wat de klok slaat! Ik maakte van mijn favoriete hazelnootschuimgebak een pistache versie. Het is even een klusje maar dan je heb je ook wat. Heerlijke pistache schuimgebak! Hazelnootschuimgebak Het gekke is dat […]

santoku mes
Basis

De onmisbare rol van het santokumes in jouw keuken

Als je van koken houdt, weet je dat goed gereedschap essentieel is. Een van de meest veelzijdige en geliefde messen in de keuken is het santokumes. Dit Japanse meesterwerk heeft zijn weg gevonden naar keukens over de hele wereld en wordt geprezen om zijn functionaliteit en design. Laten we eens […]

frambozen mousse met ruby chocolade
Nagerecht

Frambozenmousse met ruby chocolade

Frambozen zijn mijn absolute lievelingsfruit. En ik eet ze het hele jaar door, omdat ik ze meestal bevroren koop. Net zo lekker en een stuk goedkoper! Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijk frambozenmousse met ruby chocolade. Een knapperig laagje roze chocolade met gevriesdroogde frambozen. Zomer in een glas! […]

Basisingrediënt zout
Basis

Basisingrediënt: zout

Teveel is misschien niet goed voor je, maar zonder is ook niet echt lekker: zout is een belangrijk basisingrediënt in de keuken. Ik vertel je er alles over in deze serie met vandaag het basisingrediënt zout. Wat is zout? Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De […]