Welkom!

Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

Meer lezen?

Instagram

Deze visgraat ‘tuiles’ maken jouw voorgerecht of amuse gelijk kerst- of sterren ⭐️ waardig. En je maakt ze eenvoudig met mijn recept voor hartige tuiles. Leuk bijvoorbeeld bij makreel rilette (recept vind je al op mijn blog) of een amuse van zalmtartaar met soja kaviaar (komt binnenkort online). Reageer met ‘recept’ voor een link naar de blog met de hele uitleg. 
#tuiles #amuse #zalmtartaar #recept #voorgerecht #vis #makreelrilette #kerstrecept #hartigetuile
Deze visgraat ‘tuiles’ maken jouw voorgerecht of amuse gelijk kerst- of sterren ⭐️ waardig. En je maakt ze eenvoudig met mijn recept voor hartige tuiles. Leuk bijvoorbeeld bij makreel rilette (recept vind je al op mijn blog) of een amuse van zalmtartaar met soja kaviaar (komt binnenkort online). Reageer met ‘recept’ voor een link naar de blog met de hele uitleg. 
#tuiles #amuse #zalmtartaar #recept #voorgerecht #vis #makreelrilette #kerstrecept #hartigetuile
Deze visgraat ‘tuiles’ maken jouw voorgerecht of amuse gelijk kerst- of sterren ⭐️ waardig. En je maakt ze eenvoudig met mijn recept voor hartige tuiles. Leuk bijvoorbeeld bij makreel rilette (recept vind je al op mijn blog) of een amuse van zalmtartaar met soja kaviaar (komt binnenkort online). Reageer met ‘recept’ voor een link naar de blog met de hele uitleg. 
#tuiles #amuse #zalmtartaar #recept #voorgerecht #vis #makreelrilette #kerstrecept #hartigetuile
Deze visgraat ‘tuiles’ maken jouw voorgerecht of amuse gelijk kerst- of sterren ⭐️ waardig. En je maakt ze eenvoudig met mijn recept voor hartige tuiles. Leuk bijvoorbeeld bij makreel rilette (recept vind je al op mijn blog) of een amuse van zalmtartaar met soja kaviaar (komt binnenkort online). Reageer met ‘recept’ voor een link naar de blog met de hele uitleg. #tuiles #amuse #zalmtartaar #recept #voorgerecht #vis #makreelrilette #kerstrecept #hartigetuile
2 dagen ago
View on Instagram |
1/9
Een prachtig interieur, uitzicht op zee en onbeperkt mimosa’s. Need I say more? Zondag 23 november kun je weer reserveren voor een heerlijk mimosa driegangenmenu in @nomon_restaurant , hét restaurant van @carltonbeachhotel in Scheveningen.
Voor €48,50 geniet je van beach vibes, mimosa’s on repeat en gerechten als steak tartare, burrata met pompoen, risotto met saffraan of zeebaars. 
Reserveer en zet in je agenda! ☑️
#Uitgenodigd #mimosaclub #nomon #nomonrestaurant #carltonbeachhotel #scheveningen #review #waareetdenhaag #haagsefoodie #foodie #beach
Een prachtig interieur, uitzicht op zee en onbeperkt mimosa’s. Need I say more? Zondag 23 november kun je weer reserveren voor een heerlijk mimosa driegangenmenu in @nomon_restaurant , hét restaurant van @carltonbeachhotel in Scheveningen. Voor €48,50 geniet je van beach vibes, mimosa’s on repeat en gerechten als steak tartare, burrata met pompoen, risotto met saffraan of zeebaars. Reserveer en zet in je agenda! ☑️ #Uitgenodigd #mimosaclub #nomon #nomonrestaurant #carltonbeachhotel #scheveningen #review #waareetdenhaag #haagsefoodie #foodie #beach
5 dagen ago
View on Instagram |
2/9
Siroop voor in de koffie is lekker maar ook best duur. Met mijn recepten maak je eenvoudig zelf karamel-, kaneel- of gingerbread siroop voor in de koffie. Voor nog geen 50 cent per 200 ml. Ook heel leuk om cadeau te doen! 

Reageer met ‘siroop’ in de comments en ik stuur je de link naar de recepten in de dm!

#koffiesiroop #siroop #homemade #recept #karamel #kaneel #gingerbread #kerstcadeau #culicadeau
Siroop voor in de koffie is lekker maar ook best duur. Met mijn recepten maak je eenvoudig zelf karamel-, kaneel- of gingerbread siroop voor in de koffie. Voor nog geen 50 cent per 200 ml. Ook heel leuk om cadeau te doen! 

Reageer met ‘siroop’ in de comments en ik stuur je de link naar de recepten in de dm!

#koffiesiroop #siroop #homemade #recept #karamel #kaneel #gingerbread #kerstcadeau #culicadeau
Siroop voor in de koffie is lekker maar ook best duur. Met mijn recepten maak je eenvoudig zelf karamel-, kaneel- of gingerbread siroop voor in de koffie. Voor nog geen 50 cent per 200 ml. Ook heel leuk om cadeau te doen! 

Reageer met ‘siroop’ in de comments en ik stuur je de link naar de recepten in de dm!

#koffiesiroop #siroop #homemade #recept #karamel #kaneel #gingerbread #kerstcadeau #culicadeau
Siroop voor in de koffie is lekker maar ook best duur. Met mijn recepten maak je eenvoudig zelf karamel-, kaneel- of gingerbread siroop voor in de koffie. Voor nog geen 50 cent per 200 ml. Ook heel leuk om cadeau te doen! Reageer met ‘siroop’ in de comments en ik stuur je de link naar de recepten in de dm! #koffiesiroop #siroop #homemade #recept #karamel #kaneel #gingerbread #kerstcadeau #culicadeau
6 dagen ago
View on Instagram |
3/9
Maak voor Halloween deze leuke spookkoekjes met behulp van een ♥️ uitsteekvorm en een paar spuitmondjes!

Voor ca. 30 koekjes 👻 
225 gram roomboter (kamertemperatuur)
150 gram witte basterdsuiker
300 gram bloem
1 eidooier
1 zakje vanillesuiker
1 snuf zout
Jam
Poedersuiker
👻 
Meng boter, basterd- en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en mix goed door. Voeg bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Rol in folie en leg een uur in de koelkast. 
Rol ca. 0,3 cm dik uit en steek koekjes uit het deeg. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat op 190 graden gaar in ca 10 minuten. Laat volledig afkoelen. Bestrooi de bovenste koekjes met poedersuiker en bestrijk de onderste met jam. Leg op elkaar.
Maak voor Halloween deze leuke spookkoekjes met behulp van een ♥️ uitsteekvorm en een paar spuitmondjes! Voor ca. 30 koekjes 👻 225 gram roomboter (kamertemperatuur) 150 gram witte basterdsuiker 300 gram bloem 1 eidooier 1 zakje vanillesuiker 1 snuf zout Jam Poedersuiker 👻 Meng boter, basterd- en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en mix goed door. Voeg bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Rol in folie en leg een uur in de koelkast. Rol ca. 0,3 cm dik uit en steek koekjes uit het deeg. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat op 190 graden gaar in ca 10 minuten. Laat volledig afkoelen. Bestrooi de bovenste koekjes met poedersuiker en bestrijk de onderste met jam. Leg op elkaar.
1 maand ago
View on Instagram |
4/9
𝔾𝕠𝕝𝕕𝕖𝕟 𝕞𝕚𝕝𝕜 & 𝕥𝕖𝕒𝕓𝕒𝕘 𝕔𝕠𝕠𝕜𝕚𝕖𝕤 Even een me-time momentje op een regenachtige herfstdag: een lekkere beker golden milk, gemaakt van @natruedrinks oat barista en de curcuma chai van @yogiteaeurope Erbij eet ik zelfgebakken ‘teabag cookies’ (➡️ swipe)

Ook maken?
🫖 
Kook 200 ml (plantaardige) melk 5 minuten op zacht vuur met een zakje curcuma chai thee.
🍪
Teabag cookies
115 gram roomboter (kamertemperatuur)
75 gram witte basterdsuiker
150 gram bloem
1/2 zakje vanillesuiker
snufje zout
1 eidooier
witte chocolade
eetbare (gedroogde) bloemen

Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen.
Voeg bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit (0,5 cm) en steek of snijd er theezakjes uit. Maak een gaatje aan de bovenkant.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen.
Bind een touwtje door het gaatje in de koek.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en doop de koekjes in de chocolade. Bestrooi met gedroogde bloemen en laat hard worden.

#gekregen #yogiteaeurope #goldenmilk #curcumachai #chaitea #chai #koekjes #teabagcookies #heelhollandbakt #koekjes # recept #metime #natrue #oatbarista0% #naturallyhonest #havermelk #foodybox #herfst
𝔾𝕠𝕝𝕕𝕖𝕟 𝕞𝕚𝕝𝕜 & 𝕥𝕖𝕒𝕓𝕒𝕘 𝕔𝕠𝕠𝕜𝕚𝕖𝕤 Even een me-time momentje op een regenachtige herfstdag: een lekkere beker golden milk, gemaakt van @natruedrinks oat barista en de curcuma chai van @yogiteaeurope Erbij eet ik zelfgebakken ‘teabag cookies’ (➡️ swipe)

Ook maken?
🫖 
Kook 200 ml (plantaardige) melk 5 minuten op zacht vuur met een zakje curcuma chai thee.
🍪
Teabag cookies
115 gram roomboter (kamertemperatuur)
75 gram witte basterdsuiker
150 gram bloem
1/2 zakje vanillesuiker
snufje zout
1 eidooier
witte chocolade
eetbare (gedroogde) bloemen

Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen.
Voeg bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit (0,5 cm) en steek of snijd er theezakjes uit. Maak een gaatje aan de bovenkant.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen.
Bind een touwtje door het gaatje in de koek.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en doop de koekjes in de chocolade. Bestrooi met gedroogde bloemen en laat hard worden.

#gekregen #yogiteaeurope #goldenmilk #curcumachai #chaitea #chai #koekjes #teabagcookies #heelhollandbakt #koekjes # recept #metime #natrue #oatbarista0% #naturallyhonest #havermelk #foodybox #herfst
𝔾𝕠𝕝𝕕𝕖𝕟 𝕞𝕚𝕝𝕜 & 𝕥𝕖𝕒𝕓𝕒𝕘 𝕔𝕠𝕠𝕜𝕚𝕖𝕤 Even een me-time momentje op een regenachtige herfstdag: een lekkere beker golden milk, gemaakt van @natruedrinks oat barista en de curcuma chai van @yogiteaeurope Erbij eet ik zelfgebakken ‘teabag cookies’ (➡️ swipe) Ook maken? 🫖 Kook 200 ml (plantaardige) melk 5 minuten op zacht vuur met een zakje curcuma chai thee. 🍪 Teabag cookies 115 gram roomboter (kamertemperatuur) 75 gram witte basterdsuiker 150 gram bloem 1/2 zakje vanillesuiker snufje zout 1 eidooier witte chocolade eetbare (gedroogde) bloemen Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Voeg bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit (0,5 cm) en steek of snijd er theezakjes uit. Maak een gaatje aan de bovenkant. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen. Bind een touwtje door het gaatje in de koek. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en doop de koekjes in de chocolade. Bestrooi met gedroogde bloemen en laat hard worden. #gekregen #yogiteaeurope #goldenmilk #curcumachai #chaitea #chai #koekjes #teabagcookies #heelhollandbakt #koekjes # recept #metime #natrue #oatbarista0% #naturallyhonest #havermelk #foodybox #herfst
1 maand ago
View on Instagram |
5/9
Bijna weekend (en herfstvakantie!). Dat verdient een lekker taartje. Deze makkelijke perentaart of eigenlijk galette staat met een kwartier in de oven. Met kant-en-klaar taartdeeg echt easypeasy om te maken. Het recept vind je via de link in bio en stories. Fijn weekend!
#peren #perentaart #perengalette #heelhollandbakt #recept #herfst #taart #herfstvakantie #weekend #taartdeeg
Bijna weekend (en herfstvakantie!). Dat verdient een lekker taartje. Deze makkelijke perentaart of eigenlijk galette staat met een kwartier in de oven. Met kant-en-klaar taartdeeg echt easypeasy om te maken. Het recept vind je via de link in bio en stories. Fijn weekend! #peren #perentaart #perengalette #heelhollandbakt #recept #herfst #taart #herfstvakantie #weekend #taartdeeg
1 maand ago
View on Instagram |
6/9
Het recept voor een cosy zondagmiddag: regen en storm buiten, thee en appeltaart binnen! Heel eerlijk? Ik maak het liefst alles met roomboter. Behalve mijn appeltaart, die maak ik ALTIJD met @blueband_nl . Net als mijn overgrootoma, oma en moeder deden. Er gaat toch niets boven een familierecept? En geloof me, mijn appeltaart is de allerlekkerste. Vooral ook door de lekkere friszure @kanzi_nl_appel en heel veel @verstegennl kaneel. En van de Blue Band Finesse 31% - een heerlijk plantaardig alternatief voor slagroom - mag ook Buster best proeven!
Ik kocht een leuke tool om mooie sierranden te maken maar dat was helaas een grote fail. Maar mijn vlechtkunsten en herfstblaadjes mogen er ook wezen toch?

Voor de appeltaart:

1 kilo Kanzi appels
1 pakje Blue Band Heerlijk Romig
350 gram bloem
175 +75 gram suiker
Snufje zout
2 zakjes vanillesuiker
Extra Blue Band om in te vetten
Paneermeel
Verstegen Kaneel 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakjes. Meng met 75 gram suiker, vanillesuiker en kaneel naar smaak.
Maak een stevig deeg van de bloem, suiker, Blue Band Heerlijk Romig en een snufje zout. Wikkel in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mijn geheim voor een extra knapperige rand: vet de springvorm in en bestrooi met paneermeel.
Bekleed de vorm met het deeg, doe de appels erbij en maak leuke sierranden bovenop ter decoratie. Bak in ca. 70 minuten gaar en goudbruin.
#Appeltaartmoment #BlueBand #Kanzi #Verstegen #ad #appeltaart #homemade #heelhollandbakt #recept
Het recept voor een cosy zondagmiddag: regen en storm buiten, thee en appeltaart binnen! Heel eerlijk? Ik maak het liefst alles met roomboter. Behalve mijn appeltaart, die maak ik ALTIJD met @blueband_nl . Net als mijn overgrootoma, oma en moeder deden. Er gaat toch niets boven een familierecept? En geloof me, mijn appeltaart is de allerlekkerste. Vooral ook door de lekkere friszure @kanzi_nl_appel en heel veel @verstegennl kaneel. En van de Blue Band Finesse 31% - een heerlijk plantaardig alternatief voor slagroom - mag ook Buster best proeven! Ik kocht een leuke tool om mooie sierranden te maken maar dat was helaas een grote fail. Maar mijn vlechtkunsten en herfstblaadjes mogen er ook wezen toch? Voor de appeltaart: 1 kilo Kanzi appels 1 pakje Blue Band Heerlijk Romig 350 gram bloem 175 +75 gram suiker Snufje zout 2 zakjes vanillesuiker Extra Blue Band om in te vetten Paneermeel Verstegen Kaneel Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakjes. Meng met 75 gram suiker, vanillesuiker en kaneel naar smaak. Maak een stevig deeg van de bloem, suiker, Blue Band Heerlijk Romig en een snufje zout. Wikkel in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mijn geheim voor een extra knapperige rand: vet de springvorm in en bestrooi met paneermeel. Bekleed de vorm met het deeg, doe de appels erbij en maak leuke sierranden bovenop ter decoratie. Bak in ca. 70 minuten gaar en goudbruin. #Appeltaartmoment #BlueBand #Kanzi #Verstegen #ad #appeltaart #homemade #heelhollandbakt #recept
1 maand ago
View on Instagram |
7/9
Wanneer de dagen kouder worden, schakel ik altijd over op andere producten voor de verzorging van mijn haar. Ik ben fan van het merk L’ANZA, dat al meer dan 40 jaar aan de top van de professionele haarverzorging staat en onlangs een volledig vernieuwde merkidentiteit heeft gekregen. De nieuwe branding maakt van @lanza_benelux een toegankelijk boutiquemerk dat kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek op elegante wijze combineert. 
👱‍♀️
Ik gebruik nu de Healing Volume lijn, die tot 200% meer volume belooft. En ook nog eens heerlijk ruikt!
🧴
De healing haircare van L’ANZA is vanaf €30,95 verkrijgbaar bij geselecteerde salons en online via lanza.nl. 
#gekregen #lanza #haircare #haarverzorging #healingvolume #healinghaircare
Wanneer de dagen kouder worden, schakel ik altijd over op andere producten voor de verzorging van mijn haar. Ik ben fan van het merk L’ANZA, dat al meer dan 40 jaar aan de top van de professionele haarverzorging staat en onlangs een volledig vernieuwde merkidentiteit heeft gekregen. De nieuwe branding maakt van @lanza_benelux een toegankelijk boutiquemerk dat kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek op elegante wijze combineert. 👱‍♀️ Ik gebruik nu de Healing Volume lijn, die tot 200% meer volume belooft. En ook nog eens heerlijk ruikt! 🧴 De healing haircare van L’ANZA is vanaf €30,95 verkrijgbaar bij geselecteerde salons en online via lanza.nl. #gekregen #lanza #haircare #haarverzorging #healingvolume #healinghaircare
1 maand ago
View on Instagram |
8/9
Of ik de gloednieuwe overnight oats van @noototheek wilde proberen? Mmmm, ik ben echt your ‘broodje kaas’ kind of girl maar okay, kom maar door. En ik moet zeggen: ik heb de afgelopen dagen gesmuld van deze ‘herfst in een potje’: overnight oats pumpkin spice. Door de pompoenpitten en pecannoten heb je echt iets om op te kauwen, en de kruidenmix is ‘on point’! 
Ik topte de oats af met pompoenpuree en extra nootjes. Een portie bevat minder dan 200 kcal (al deed ik er nog wel een eetlepel honing bij) en vult je zeker tot aan de lunch! Lekker, voedzaam (vezels, gezonde vetten) en betaalbaar (0,90 cent per ontbijt) wat wil je nog meer? Er zijn ook overnight oates in de smaken banaan/kokos, aardbei, mango en cacao/hazelnoot. 
#gekregen #overnightoates #pumpkinspice #herfst #onbijt #gezondontbijt #pecannoten #pompoen #noototheek
Of ik de gloednieuwe overnight oats van @noototheek wilde proberen? Mmmm, ik ben echt your ‘broodje kaas’ kind of girl maar okay, kom maar door. En ik moet zeggen: ik heb de afgelopen dagen gesmuld van deze ‘herfst in een potje’: overnight oats pumpkin spice. Door de pompoenpitten en pecannoten heb je echt iets om op te kauwen, en de kruidenmix is ‘on point’! Ik topte de oats af met pompoenpuree en extra nootjes. Een portie bevat minder dan 200 kcal (al deed ik er nog wel een eetlepel honing bij) en vult je zeker tot aan de lunch! Lekker, voedzaam (vezels, gezonde vetten) en betaalbaar (0,90 cent per ontbijt) wat wil je nog meer? Er zijn ook overnight oates in de smaken banaan/kokos, aardbei, mango en cacao/hazelnoot. #gekregen #overnightoates #pumpkinspice #herfst #onbijt #gezondontbijt #pecannoten #pompoen #noototheek
2 maanden ago
View on Instagram |
9/9

Nieuwste berichten

Tuiles maken
Bakken

Tuiles maken

Om net even wat meer ‘cachet’ te geven aan een amuse of voorgerecht met vis maak ik graag hartige visgraat tuiles. Tuiles zijn eenvoudig voor te bereiden en maken je gerecht helemaal af. Tuiles maken doe je zo! Wat is een tuile? Een tuile is een dun, knapperig en vaak gebogen […]

cadeautips voor reizigers
Travel

Cadeautips voor reizigers

Inspiratie nodig voor een cadeau voor je beste vriendin, collega of moeder? Als zij graag reist heb ik een aantal hele leuke suggesties voor je verzameld. Dit zijn de leukste cadeautips voor reizigers! Wereldkaart om te krassen Niets leukers dan bijhouden waar je allemaal al bent geweest. De wereld is […]

Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas
voorgerecht

Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas

Ik hou van de smaken van de herfst! Met de schattige amuse cupjes van HEMA maakte ik deze herfstige smaakcombinatie: een amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas! Amuse cupjes HEMA verkoopt deze leuke amuse cups in oranje (wortelsmaak) en rood (bietensmaak). Twaalf stuks voor € 2,79. Persoonlijk proef ik […]

Basis

5 redenen waarom goede olijfolie onmisbaar is in mijn keuken!

Hallo thuiskok, gebruik jij al goede olijfolie? Elke supermarkt heeft een enorme selectie olijfolie. De ene fles is spotgoedkoop, de andere is prijzig en ziet eruit alsof ‘ie rechtstreeks van een zonovergoten Italiaanse boerderij komt. Misschien denk je: “Olie is toch gewoon olie?” Fout! Juist een goede olijfolie, en dan […]

Basisingrediënt olie
Basis

Basisingredient: olie

In deze nieuwe aflevering over basisingrediënten gaan we het hebben over het basisingrediënt olie. Voor de goede orde: voedingsolie 😉  Wat is olie? Spijsoliën of voedingsoliën zijn vetten die op kamertemperatuur vloeibaar zijn. Ze worden gebruikt bij de bereiding en productie van voedingsmiddelen of als ingrediënt. Ze zijn niet oplosbaar […]