Welkom!

Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

Meer lezen?

Instagram

Deze feestelijke kerst trifle is de ster van jouw kerstdiner! Hij bestaat uit laagjes cantuccini, custard, aardbeien en slagroom, afgetopt met rood fruit, meringue, amandelschaafsel en gouden balletjes. Serveer met sterretjes voor een feestelijk en groots effect! Het volledige recept vind je op mijn blog via de link in bio en stories.

#trifle #kerst #kersttrifle #kerstdessert #cantuccini #custard #recept
Deze feestelijke kerst trifle is de ster van jouw kerstdiner! Hij bestaat uit laagjes cantuccini, custard, aardbeien en slagroom, afgetopt met rood fruit, meringue, amandelschaafsel en gouden balletjes. Serveer met sterretjes voor een feestelijk en groots effect! Het volledige recept vind je op mijn blog via de link in bio en stories. #trifle #kerst #kersttrifle #kerstdessert #cantuccini #custard #recept
8 uur ago
View on Instagram |
1/9
Dit heerlijke borrelhapje ziet er toch feestelijk uit? Je maakt het door een ronde camembert of brie in puntjes te snijden en deze overlangs te halveren. Verwarm een beetje @melvitahoning 15 seconden in de magnetron zodat deze wat vloeibaar wordt. Hak een handje cranberry’s en pistachenoten (die hele mooie groene van @noototheek !) grof. Steek een halve pepsil in het boompje, wentel door de honing en daarna door de de gehakte cranberry/pistache. 

#gekregen #noothotheek #melvita #foodybox #camembert #kerst #borrelhapje #recept #foodybox
Dit heerlijke borrelhapje ziet er toch feestelijk uit? Je maakt het door een ronde camembert of brie in puntjes te snijden en deze overlangs te halveren. Verwarm een beetje @melvitahoning 15 seconden in de magnetron zodat deze wat vloeibaar wordt. Hak een handje cranberry’s en pistachenoten (die hele mooie groene van @noototheek !) grof. Steek een halve pepsil in het boompje, wentel door de honing en daarna door de de gehakte cranberry/pistache. #gekregen #noothotheek #melvita #foodybox #camembert #kerst #borrelhapje #recept #foodybox
1 dag ago
View on Instagram |
2/9
What you see is what you eat! Dat is wat @cinemaculinair is in een notendop. Dus genoten Peter en ik van kalfsoester, meringue taartje en uiteraard ratatouille tijdens het kijken van de Disney klassieker Ratatouille. Precies op hetzelfde moment waarop ook de acteurs in de film eten. Benieuwd geworden? Op mijn blog vind je een artikel over deze bijzondere belevenis. En op de site van Cinema culinair kun je nu vast kaartjes boeken voor de voorstellingen in 2026, met o.a. Grease, Chef en The Grand Budapest Hotel.
#uitgenodigd #cinemaculinair #ratatouille #whatyouseeiswhatyoueat #rotterdam
What you see is what you eat! Dat is wat @cinemaculinair is in een notendop. Dus genoten Peter en ik van kalfsoester, meringue taartje en uiteraard ratatouille tijdens het kijken van de Disney klassieker Ratatouille. Precies op hetzelfde moment waarop ook de acteurs in de film eten. Benieuwd geworden? Op mijn blog vind je een artikel over deze bijzondere belevenis. En op de site van Cinema culinair kun je nu vast kaartjes boeken voor de voorstellingen in 2026, met o.a. Grease, Chef en The Grand Budapest Hotel. #uitgenodigd #cinemaculinair #ratatouille #whatyouseeiswhatyoueat #rotterdam
3 dagen ago
View on Instagram |
3/9
Amuse hoorntjes maak je eenvoudig zelf met gyozavellen of filodeeg. Ik vulde ze met steak tartaar en truffel en met zalmtartaar. Zet ze mooi rechtop in een schaaltje met rijst. De recepten vindt je natuurlijk op mijn blog (link in bio en stories).
Tipje: @albertheijn verkoopt dit jaar mooie plexiglas houders voor amuse hoorntjes voor maar 2,99. Ik heb er al eentje gescoord voor mijn kerstdiner! Als je geen zin hebt om zelf hoorntjes te maken, die verkoopt de Appie ook 😀

#amuse #amusehoorntjes #steaktartaar #ah #kerst #kerstrecept #gyozavel #filodeeg
Amuse hoorntjes maak je eenvoudig zelf met gyozavellen of filodeeg. Ik vulde ze met steak tartaar en truffel en met zalmtartaar. Zet ze mooi rechtop in een schaaltje met rijst. De recepten vindt je natuurlijk op mijn blog (link in bio en stories).
Tipje: @albertheijn verkoopt dit jaar mooie plexiglas houders voor amuse hoorntjes voor maar 2,99. Ik heb er al eentje gescoord voor mijn kerstdiner! Als je geen zin hebt om zelf hoorntjes te maken, die verkoopt de Appie ook 😀

#amuse #amusehoorntjes #steaktartaar #ah #kerst #kerstrecept #gyozavel #filodeeg
Amuse hoorntjes maak je eenvoudig zelf met gyozavellen of filodeeg. Ik vulde ze met steak tartaar en truffel en met zalmtartaar. Zet ze mooi rechtop in een schaaltje met rijst. De recepten vindt je natuurlijk op mijn blog (link in bio en stories). Tipje: @albertheijn verkoopt dit jaar mooie plexiglas houders voor amuse hoorntjes voor maar 2,99. Ik heb er al eentje gescoord voor mijn kerstdiner! Als je geen zin hebt om zelf hoorntjes te maken, die verkoopt de Appie ook 😀 #amuse #amusehoorntjes #steaktartaar #ah #kerst #kerstrecept #gyozavel #filodeeg
5 dagen ago
View on Instagram |
4/9
Met een vierkant (linnen) servet en een kaneelstokje maak je deze leuke kersttafeldecoratie! In plaats van een kaneelstokje kun je ook een takje of bijvoorbeeld een lange vinger koekje gebruiken.
#diy #kerst #servet #servetvouwen #kerstdecoratie #tafeldekken #kersttafel
Met een vierkant (linnen) servet en een kaneelstokje maak je deze leuke kersttafeldecoratie! In plaats van een kaneelstokje kun je ook een takje of bijvoorbeeld een lange vinger koekje gebruiken. #diy #kerst #servet #servetvouwen #kerstdecoratie #tafeldekken #kersttafel
1 week ago
View on Instagram |
5/9
Hoe leuk zijn deze snowball cookies? Je maakt ze eenvoudig zelf, met homemade of kant-en-klare koekjes. Spuit er toefjes botercreme op (ik gebruikte enchanted cream van @funcakes ) en steek er taartdecoratie en rozemarijn boompjes in. Dek af met een halve plastic kerstbal en voilà: gezellige snowball cookies voor bij de (kerst)koffie!
#snowball #snowballcookies #diy #kerst #christmas #recept #heelhollandbakt #koekjes #kerstkoekjes #enchantedcream
Hoe leuk zijn deze snowball cookies? Je maakt ze eenvoudig zelf, met homemade of kant-en-klare koekjes. Spuit er toefjes botercreme op (ik gebruikte enchanted cream van @funcakes ) en steek er taartdecoratie en rozemarijn boompjes in. Dek af met een halve plastic kerstbal en voilà: gezellige snowball cookies voor bij de (kerst)koffie!
#snowball #snowballcookies #diy #kerst #christmas #recept #heelhollandbakt #koekjes #kerstkoekjes #enchantedcream
Hoe leuk zijn deze snowball cookies? Je maakt ze eenvoudig zelf, met homemade of kant-en-klare koekjes. Spuit er toefjes botercreme op (ik gebruikte enchanted cream van @funcakes ) en steek er taartdecoratie en rozemarijn boompjes in. Dek af met een halve plastic kerstbal en voilà: gezellige snowball cookies voor bij de (kerst)koffie! #snowball #snowballcookies #diy #kerst #christmas #recept #heelhollandbakt #koekjes #kerstkoekjes #enchantedcream
1 week ago
View on Instagram |
6/9
Deze kerstkrans voor in de keuken ziet er niet alleen leuk uit maar ruikt ook nog eens heel erg lekker. Ik merk dat ik het steeds leuker vind met mijn handen dingen te maken, ipv de hele tijd achter een schermpje te zitten. Heb jij ook een creatieve uitlaatklep?
#kerstkrans #rozemarijn #diy #gedroogdfruit #kaneel #kerstdecoratie #kerstdiy
Deze kerstkrans voor in de keuken ziet er niet alleen leuk uit maar ruikt ook nog eens heel erg lekker. Ik merk dat ik het steeds leuker vind met mijn handen dingen te maken, ipv de hele tijd achter een schermpje te zitten. Heb jij ook een creatieve uitlaatklep? #kerstkrans #rozemarijn #diy #gedroogdfruit #kaneel #kerstdecoratie #kerstdiy
1 week ago
View on Instagram |
7/9
Den Haag is al de leukste stad, maar in december helemaal. Have a royal winter en bezoek een van de volgende winterse highlights:
* Royal christmas fair op de Lange Voorhout (t/m 23 december)
* Winter high tea in hotel Des Indes
* Winterse tramrit van de binnenstad naar Scheveningen (vanaf 13 december)
* De prachtige kerstboom in de passage
* Kerstcircus op  het Malieveld (19 december t/m 4 januari)
* Winterplein Grote Marktstraat (20 t/m 24 december)

Zie ik je daar?

ps: ook in Scheveningen en Kijkduin is van alles te beleven. Ontdek het complete winterprogramma op denhaag.com/winter.
* samenwerking 
#thisisthehague #royalwinter #havearoyalwinter #denhaag #hightea #desindes #royalchristmasfair #kerstcircus

 @thisisthehague @royalchristmasfairthehague @hoteldesindesthehague
Den Haag is al de leukste stad, maar in december helemaal. Have a royal winter en bezoek een van de volgende winterse highlights: * Royal christmas fair op de Lange Voorhout (t/m 23 december) * Winter high tea in hotel Des Indes * Winterse tramrit van de binnenstad naar Scheveningen (vanaf 13 december) * De prachtige kerstboom in de passage * Kerstcircus op het Malieveld (19 december t/m 4 januari) * Winterplein Grote Marktstraat (20 t/m 24 december) Zie ik je daar? ps: ook in Scheveningen en Kijkduin is van alles te beleven. Ontdek het complete winterprogramma op denhaag.com/winter. * samenwerking #thisisthehague #royalwinter #havearoyalwinter #denhaag #hightea #desindes #royalchristmasfair #kerstcircus @thisisthehague @royalchristmasfairthehague @hoteldesindesthehague
2 weken ago
View on Instagram |
8/9
🌟 Deconstructed beef Wellington 🌟 Een beroemd én berucht gerecht, dat bij mij dan ook soms mislukt. Dus bedacht ik deze -kan niet mislukken- deconstructed variant. Mooi rood gebakken vlees, truffeltapenade, parmahamroosjes en bladerdeegsterretjes. Nog wat groen voor de gezelligheid en smullen maar!
#kerstrecept #beefwellington #deconstructed #recept #beef #kerst
🌟 Deconstructed beef Wellington 🌟 Een beroemd én berucht gerecht, dat bij mij dan ook soms mislukt. Dus bedacht ik deze -kan niet mislukken- deconstructed variant. Mooi rood gebakken vlees, truffeltapenade, parmahamroosjes en bladerdeegsterretjes. Nog wat groen voor de gezelligheid en smullen maar!
#kerstrecept #beefwellington #deconstructed #recept #beef #kerst
🌟 Deconstructed beef Wellington 🌟 Een beroemd én berucht gerecht, dat bij mij dan ook soms mislukt. Dus bedacht ik deze -kan niet mislukken- deconstructed variant. Mooi rood gebakken vlees, truffeltapenade, parmahamroosjes en bladerdeegsterretjes. Nog wat groen voor de gezelligheid en smullen maar!
#kerstrecept #beefwellington #deconstructed #recept #beef #kerst
🌟 Deconstructed beef Wellington 🌟 Een beroemd én berucht gerecht, dat bij mij dan ook soms mislukt. Dus bedacht ik deze -kan niet mislukken- deconstructed variant. Mooi rood gebakken vlees, truffeltapenade, parmahamroosjes en bladerdeegsterretjes. Nog wat groen voor de gezelligheid en smullen maar! #kerstrecept #beefwellington #deconstructed #recept #beef #kerst
2 weken ago
View on Instagram |
9/9

Nieuwste berichten

keuken met schiereiland
Lifestyle

De charme van een landelijke keuken met schiereiland

Ben je dol op warmte, sfeer en gezelligheid in je keuken? Dan is een landelijke keuken misschien wel precies wat je zoekt. Deze keukenstijl straalt rust uit met zijn natuurlijke materialen, warme kleuren en sierlijke details. En wil je ook nog eens optimaal genieten van je ruimte én van extra […]

eten in Dubai
Travel

Waarom eten in Dubai pas laat op gang komt

Rond zes uur ’s avonds staan veel tafels nog leeg. De zon zakt, maar de stad is nog niet klaar om te eten. Pas later, wanneer het licht zachter wordt en de hitte afneemt, begint Dubai zich richting restaurants te bewegen. Dat late eetmoment is geen trend of voorkeur, maar […]

Kerst trifle
Kerst, Nagerecht

Kerst trifle

Al heel lang wilde ik eens een mooie grote trifle maken, maar had geen echte trifle schaal. Toen AH er eentje in de kerstcollectie uitbracht greep ik dus mijn kans. En maakte deze heerlijke kerst trifle! Trifle schaal Natuurlijk kun je voor een trifle ook een ‘gewone’ schaal gebruiken. Hij […]

dagindeling op vakantie
Travel

Hoe vaste eetmomenten de dagindeling op vakantie bepalen

Het geluid van bestek begint elke ochtend rond hetzelfde tijdstip. Niet scherp, maar constant. De deuren van de eetzaal gaan open, het licht is nog zacht, en mensen druppelen binnen op verschillende momenten. Dat vaste beginpunt bepaalt meer dan alleen wanneer je eet. Het zet de hele dag in een […]

Cinema culinair
Lifestyle

Cinema Culinair: what you see is what you eat

What you see is what you eat. Dat is het motto van Cinema Culinair. Genieten van een film en eten wat en wanneer de acteurs in de film ook eten: wat een geniaal concept. Samen met Peter genoot ik in Rotterdam van deze culinaire avond! Ratatouille De film die we […]