2024 was – mede door de fameuze Dubai reep – wel het jaar van de pistache noot. Maar ook in allerlei andere zoete en hartige gerechten kwam dit heerlijke groene nootje voorbij. Ik ben al jaren fan en heb inmiddels al heel wat lekkere recepten met pistache op mijn blog […]
Nieuwste berichten
Noodle salade met garnalen en mango
Ik mocht kennis maken met de nieuwe Botanical Dressings van Remia. In ruil voor een recept op Instagram kreeg ik super leuk pakket opgestuurd. Ik had ook gelijk al een idee wat ik er mee wilde gaan maken! Deze heerlijke noodle salade met garnalen en mango is ideaal voor een […]
Labneh met pistache (hartige hangop) en Turks brood
Labneh is feitelijk de hartige versie van de Hollandse hangop. Een lekkere dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, aangekleed met allerlei lekkernijen. Deze labneh met pistache is heerlijk om te dippen met (Turks) brood! Labneh Labneh is een gerecht uit de midden-oosterse keuken en wordt vooral veel gegeten in Libanon en […]
Basisingrediënt: boter
In de serie basisingrediënten een product dat vrijwel standaard in iedere Nederlandse koelkast zal liggen: boter. Het is in ieder geval één van mijn favoriete ingrediënten! Vandaag vertel ik je alles over het basisingrediënt boter. Boter Als ik het in mijn recepten heb over boter, bedoel ik eigenlijk standaard roomboter. […]
My happy life april 2025
Het is wel grappig: altijd als ik denk dat de afgelopen maand wel een rustige was, sta ik er toch weer iedere keer van te kijken wat ik dan allemaal wel niet gedaan heb. Never a dull moment met deze meid (okay vrouw). Dit was my happy life april 2025! […]
Snelle rendang balletjes
Je mag mij altijd wakker maken voor een goede Indonesische rendang. Lekker uren lang gegaard stoofvlees in een kruidige boemboe en kokosmelk. Maar als ik eens wat minder tijd heb, maak ik ook graag deze snelle rendang balletjes! Worstvlees Voor de balletjes maak ik graag gebruik van worstvlees. Snijd een […]