Nieuwste berichten

Mimosa 2.0
Drinken, Pasen

Mimosa 2.0 met eetbare parels

Bij het tv programma ‘Binnenste buiten‘ had ik gezien hoe je zelf zogenaamde eetbare ‘parels’ van vloeistoffen kunt maken. Dat wilde ik eens proberen! Ik bedacht dat het wel tof zou zijn om parels te maken van jus d’orange, en deze te gebruiken in een moderne versie van de mimosa, […]

chocoladeflikken met musketzaad
Zoet

Chocoladeflikken

Maak van een simpele chocoladereep, of restjes chocolade van Pasen, mooie chocoladeflikken die je ook heel leuk cadeau kunt geven! Je kunt de chocoladeflikken met van alles ‘beleggen’, van noten tot suikergoed en (gedroogd) fruit. Herkomst van de chocoladeflikken De flik was een soort chocolaatje dat werd geproduceerd door de […]

bitterbal
Geschiedenis

46.000 redenen waarom de bitterbal de koning van de Nederlandse snacks is

Nieuw onderzoek van Kortingscode.nl onthult verrassende trends, regionale favorieten en de opkomst van gezondere varianten van de bitterbal.     Uit een nieuw onderzoek van Kortingscode.nl blijkt dat de fascinatie voor bitterballen – een van Nederlands meest iconische comfort foods – onverminderd groot is. Met meer dan 46.600 maandelijkse Google-zoekopdrachten […]

dagelijks leven in de jaren 90
Geschiedenis

Het dagelijks leven in de jaren 90

Eerder schreef ik al een serie over de trends in eten en drinken in de jaren 60, 70, 80, 90 ,00 en 10. Ik vind het superleuk om zo in de geschiedenis te duiken. En jullie blijkbaar ook, want de serie wordt nog dagelijks goed gelezen! Ik beperkte me toen tot eten en drinken, dit keer […]

Basis

Basisingrediënt: eieren

Deze week voor Pasen leek mij wel gepast om in de serie ‘basisingrediënten’ dit keer het onderwerp eieren te behandelen! Dit is alles wat je moet weten over het basisingrediënt eieren. Kip of het ei? Wat was er eerst, de kip of het ei? Deze eeuwenoude vraag heeft wetenschappers en […]

my happy life maart 2025
Persoonlijk

My happy life maart 2025

Het is lente! En we hebben ook al een paar mooie zonnige dagen te pakken gehad! Natuurlijk kan het in april nog best koud zijn maar voor mij is het nu wel bijna tijd om het balkon weer gezellig in te richten en de wintergarderobe om te ruilen voor zomerse […]