Home » Culinair weekendje in een natuurhuisje
Natuurhuisje 63246 Katwoude

Culinair weekendje in een natuurhuisje

Toe aan een weekendje weg? In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan en even helemaal tot rust komen midden in de natuur. En het is natuurlijke het ideale vertrekpunt voor een culinaire ontdekkingstocht door de regio! Ik geef je tips voor een culinair weekendje in een natuurhuisje in Noord-Holland!

natuurhuisje Katwoude 63246

Natuurhuisjes

Natuurhuisjes liggen – de naam zegt het al – over het algemeen in prachtige natuurlijke gebieden. Aan het water, in het bos, aan zee of op de heide. En ze zijn er in allerlei soorten en maten! Een huisje huren doe je makkelijk en snel via de website. Daarop kun je – naast de locatie – ook kiezen in welke omgeving je wilt verblijven, wat voor soort huisje het mag zijn en welke voorzieningen je wilt hebben. 

Natuurhuisje katwoude binnen 63246

Natuurhuisje aan het water

Hoe rustgevend is het om vanaf de bank het water van het Markermeer te zien klotsen tegen de ramen? Dit natuurhuisje in Katwoude is een drijvende chalet met prachtig uitzicht. Er is een terras en een zwevend balkon boven het water. Geniet er van de rust en ruimte! Wil je toch wat bedrijvigheid? Amsterdam, Volendam en Monnickendam zijn allemaal op korte afstand te berijden. Of maak een leuke culinaire ontdekkingstocht door de regio!

culinair weekendje natuurhuisje: Irene hoeve

Culinaire ontdekkingstocht in Katwoude

Aan de Hoogedijk 16 in Katwoude vind je het verkoopstalletje van Boederij Automaat. Hier kun je uien, aardappelen, eieren en honing kopen, rechtstreeks van de boer! Aan dezelfde weg, op nummer 1, vind je kaas- en klompenmakerij Irene Hoeve. Naast demonstraties kun je hier terecht voor de lekkerste rauwmelkse Goudse boerenkaas.

Culinair weekendje natuurhuisje: melkstalletje

Op de Hoogedijk 58 vind je ’t Zuivelhuisje.Hier wordt boeren yoghurt en andere zuivelproducten verkocht van duurzaam geproduceerde melk. Er staat een automaat en een melktap (dagelijks geopend van 7.00 – 22.00 uur) Op zaterdag is ook de boerderijwinkel geopend waar vers gesneden Beemsterkaas te koop is naast yoghurt, boerderij eitjes en streekproducten. De boerderijwinkel is geopend van 9.00 – 15.00 uur

Nog steeds aan de Hoogedijk, nu op nummer 8, ligt de Kaasboerderij van Henri Willig, de Jacobs Hoeve. Naast demonstraties kun je hier uiteraard kaas proeven en kopen. Henri Willig staat bekend om de kazen met bijzondere smaken, zoals hot & spicy, kokos, jalapeño en pesto. In de winkel vind je ook souvenirs en andere typisch Nederlandse lekkernijen, zoals stroopwafels en chocolade.

Op de website verkoopstalletjes vind je nog veel meer leuke adresjes in de regio.

Culinaire ontdekkingen in de regio

Toffe peer

Ben je hier in september of oktober? Bezoek dan de plukdagen van De Toffe Peer in de Beemster. Met een treintje word je een kilometer ver in de boomgaard afgezet en kun je zoveel peren plukken als je wilt

Monnickendammer Visdagen

In de zomervakantie wordt in Monnickendam op vrijdag het visroken gedemonstreerd langs de historische binnenhaven. Ook zie je demonstraties van visnetten boeten en manden maken. En kun je natuurlijk heerlijk vers gerookte vis proeven en kopen!

Beemster honingzoet

Aan de Nekkerweg 37 in Zuidoostbeemster zit Beemster Honingzoet. Imker Marianne verkoopt in haar kraampje de lekkerste honing. Vanaf half juni is er lentehoning en crèmehoning verkrijgbaar. Vanaf half augustus de zomerhoning.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*