Home » Eet meer groente met AH warme maaltijdsalades

Eet meer groente met AH warme maaltijdsalades

Toen het voedingscentrum begin dit jaar de nieuwe richtlijnen bekend maakte schrok ik wel even. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente ging omhoog van 200 naar 250 gram. Net als het overgrote deel van de Nederlandse bevolking haal ik die hoeveelheid niet. Tijd voor actie dus. Met de nieuwe AH warme maaltijdsalades bijvoorbeeld!

AH warme maaltijdsalades

250 gram groente per dag

De beste manier om voldoende groente te eten is om het te verspreiden over de dag. Dus niet alleen groente bij je avondeten maar bijvoorbeeld ook plakjes komkommer op je boterham en snacktomaatjes als tussendoortje. Of wat dacht je van een salade voor de lunch, een omelet met (restjes) groente of een lekker tomatensoepje?

Met een salade als lunch ben je qua hoeveelheid groente al een behoorlijk eind op weg voor die dag. In de zomer geen probleem, ik eet dan vaak en graag een heerlijke salade met geitenkaas of tonijn. Maar in de winter? Dan wil ik warmte, comfort food zoals soep of een omelet. AH springt op die behoefte in en komt met 3 nieuwe AH warme maaltijdsalades.

AH warme maaltijdsalades

 

AH warme maaltijdsalades

Warme maaltijdsalades zijn salades met een aantal componenten die nog even in de pan moeten worden opgewarmd. Er zijn drie varianten: Griekse kipgyros, Italiaanse worstjes en Provencaalse groente.

Ik testte de Griekse kipgyros. Deze warme maaltijdsalade bestaat uit een salade van romaine sla, komkommer, tomaat en spitskool. Daarbij een bakje rozemarijn-aardappelwedges, kipgyros stukjes, een zakje tzatzikidressing en een zakje knapperige pitastukjes. Een schaal vol!

De aardappelwedges en gyrosstukjes verwam je – een minuut of vijf – in een hete koekenpan met wat boter of olijfolie. Ondertussen doe je de koude salade in een mooie schaal en roert er de dressing en de pitastukjes door. Leg hier vervolgens de gebakken aardappelwedges en gyrosstukjes op en klaar ben je!

AH warme maaltijdsalades

 

Griekse kipgyros, een ‘gezonde’ kapsalon

Heb je wel eens een kapsalon gegeten? Zo proefde deze heerlijke salade, maar dan een stuk gezonder! Echt heel lekker, de bijzondere combinatie van fris en warm. De gyros is goed op smaak, de aardappelwedges knapperig en lekker gekruid. Samen met de sla een behoorlijke maaltijd, wat mij betreft zelfs meer een avondmaaltijd dan een lunch.

Een maaltijdsalade (445 gram) komt op 540 kcal. Een nette hoeveelheid voor zo’n maaltijd. Ik kan op de verpakking alleen niet goed terugvinden hoeveel gram groente ik met deze maaltijd genuttigd heb, dat mogen ze van mij er best op zetten. Als ik zelf een beetje reken (450 gram minus de dressing, pitastukjes, aardappel en vlees) kom ik uit op zo’n 185 gram groente. Kijk, die heb ik dan toch maar weer binnen voor die dag!

Allergieën? De salade bevat mosterd, lactose, melkeiwit en tarwegluten en is dus niet voor iedereen geschikt.

De AH warme maaltijdsalade Griekse kipgyros kost € 4,99.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met TIM en AH. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wel leuk dat de Appie nu komt met warme maaltijdsalades, voelt voor meesten toch meer voor een complete avondmaaltijd. Wel jammer dat er niet gewoon voor 250 gram aan groente in zit, aangezien je dan toch of ’s middags iets met groenten moet eten of er nog iets met groente naast moet eten, wat denk ik wel een beetje de nut van een snelle maaltijdsalade weg neemt. Ben wel benieuwd, want hij ziet er ontzettend lekker uit!

    • Het is ook echt heel lekker! Ik vind het niet zo erg dat er geen 250 gram groente in zit, als je er vanuit gaat dat je bij zowel je lunch als je avondeten groente eet kom je op deze manier wel aan voldoende groente. En alle beetjes helpen 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*