Home » My happy kitchen test: Hands off My Chocolate. En ik verdeel drie test repen!

My happy kitchen test: Hands off My Chocolate. En ik verdeel drie test repen!

Ik ben altijd fan geweest van originele Nederlandse merken. En voorstander van het in the spotlights zetten van bijzondere producten. Hands Off My Chocolate is een jong Nederlands merk dat pas sinds 2013 heerlijke chocolade in bijzondere vorm op de markt brengt. My happy kitchen testte er twee, en deelt er vandaag drie uit. Test je mee?
Hands Off My Chocolate

Wat is het?

Echte Belgische Callebaut chocolade van hoge kwaliteit en zonder kunstmatige toevoegingen. De speciale vorm van de zogenaamde rondjesreep is bij uitstek geschikt om stukje voor stukje af te breken en langzaam van te genieten. Chocolade die je lekker voor jezelf wilt houden, dus Hands Off! Er waren al vijf varianten op de markt:

White meetes milk (een combi van wit en melk)
Melting Milk (romige melk)
Milk meets dark (een combi van melk en puur)
Friendly Dark (een niet bittere pure chocolade)
Double Dark (extra puur 70%)

Door een uniek crowfundig project (doorgaan.nl) is Hands Off er in geslaagd sinds maart nog een bijzondere variant op de markt te brengen: Seriously Dark, met maar liefst 85% cacao. Niet voor watjes dus. En met slechts 11 gram suiker per 100 gram chocolade ook nog eens behoorlijk gezond. Want de anti-oxidanten in de in de reep hebben een positief effect op onder andere hart- en bloedvaten. Dus als je al een excuus nodig had om nog een reep te nemen…..!

Seriously dark

De repen zijn te koop bij Albert Heijn en Deen en kosten € 1,99.

En is het wat?

Van de vijf repen die ik ontving wilde ik er twee testen en drie verloten. Dat was nog lastig kiezen! Ik koos – in overleg met mijn medetesters – uiteindelijk voor de Friendly Dark en de Seriously Dark. De Friendly is zoals beloofd verrukkelijk puur zonder bitter te zijn. Ook de niet puur liefhebber vond deze chocolade heerlijk. En de rondjesreep is zo leuk en handig! Seriously dark is met recht serieus puur. Lekker bitter en beslist niet zoet. Heerlijke chocolade van een eerlijke kwaliteit (Hands Off ondersteunt het Quality for a Better Life programma dat boeren helpt om hun cacao op een duurzame manier te verbouwen en tegelijkertijd hun gezinsleven te verbeteren).

Ook een reep van Hands Off My Chocolate proberen? Laat in de reacties hieronder (of op Facebook) weten welke smaak (White meetes milk, Melting Milk of Double Dark) je graag wilt proberen en waarom. Een like voor mijn Facebookpagina en/of die van Hands Off geeft je bonuspunten!

Donderdagavond 2 april kies ik er drie uit, laat dus een geldig e-mailadres achter zodat ik contact met je kan opnemen!

10 Comments

 1. kimberley van Beek

  Hmmm doe mij de gele maar 😀

 2. Omdat mijn man hier in huis altijd alle chocola opeet, heb ik deze wel eens gekocht. Vond ik wel geestig. Maar toen keek ik eens goed naar de verpakking (ik had de gele variant) en daar lijkt het net een vrouwelijk geslachtsdeel met haar mond open (sorry). En nu krijg ik dat niet meer uit mijn hoofd. Haha!

 3. double dark lijkt me heerlijk, ik ben heel benieuwd naar die echt pure smaak, hoe puur is puur?
  nynkeboer21@gmail.com

 4. oh leuk white meets milk lijkt mij wel lekker. Maar wat grappig dat ze het in rondjes gieten engelinagraepler@hotmail.com

 5. Ik had de associatie nog niet gemaakt hahaha!

 6. Heel puur kan ik je vertellen 🙂

 7. En die rondjes liggen ook nog eens heel lekker in de mond Engelina!

 8. Daphne Henning

  Leuk zijn ze én lekker. Ook ik ben fan! Kende het achtergrondverhaal niet – leuk om dat nu ook te weten. Geeft een extra dimensie aan de smaak 🙂

 9. Zeker Daphne, een verhaal bij een product maakt het altijd lekkerder!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*