Home » Kettle chips crispy bacon & maple syrup
kettle chips

Kettle chips crispy bacon & maple syrup

Ik heb al een heleboel reviews van producten uit de supermarkt op mijn blog staan. Maar de laatste tijd kwam hier een beetje de klad in. Kwam er zo weinig nieuws op de markt of heb ik gewoon niet goed opgelet? Een bezoekje aan de AH XL onlangs leverde een kar vol nieuwe en spannende producten op. Wat een heerlijke supermarkt is dat toch. Deze keer dus weer een nieuwe review: Kettle chips crispy bacon & maple syrup!

kettle chips

Wat is het?

Kettle chips staat bekend als dé handgebakken chips uit het Verenigd Koninkrijk. Van alleen de beste aardappelen, die vervolgens in kleine hoeveelheden worden hand gebakken en gekruid met smaakvolle kruidencombinaties. Zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Lekkere chips, gemaakt met liefde door mensen met echte passie en toewijding voor wat ze doen. Althans, volgens de website van Kettle chips.

De chips is verkrijgbaar in 9 verschillende smaken, van zeezout met balsamico azijn tot oude cheddar kaas & zoete ui. Maar de smaak crispy bacon & maple syrup springt er echt tussen uit. Door de mooie knalroze zak en de smaakcombinatie zoet & zout.

De spek wordt lokaal geproduceerd in Norfolk.

Ik betaalde voor een zak van 150 Gram € 1,79. De chips bevat per 100 gram 519 kcal. Een hele zak leeg gegeten? Dan ben je 780 kcal verder……

En, is het wat?

Ik ben eigenlijk niet echt een chips eter. Natuurlijk, ik lust het wel. En als het ergens op tafel staat dan pak ik er ook wel van. Maar zelf zou ik nooit een zak opentrekken als ik zin heb om te snacken. Althans, tot voor kort….

Want toen ontdekte ik Kettle chips crispy bacon & maple syrup…. De maple syrup (in goed Nederlands ahoorn- of esdoornsiroop) haalt op zo’n heerlijke manier de zoute smaak van spek naar boven, ik kan hier dus echt van blijven eten. En eten, en eten.

Mijn tip: lekker eten deze chips, maar neem niet de hele zak mee naar de woonkamer maar doe wat chips (30 gram) in een schaaltje. Genieten kan in dit geval ook met mate en zo neem je jezelf een beetje in bescherming!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Karin van Dam

    Oke Anne Marie zoals jij deze weer beschrijft moet ik um gewoon gaan proberen

  2. Ik ben sowieso al groot fan van Kettle maar deze ken ik nog niet. Lijkt me goddelijk!

  3. Chips zijn toevallig iets wat mij absoluut niet aanspreekt. Ik haal ze nooit in huis. Het enige wat ik weet, is dat je van chips inderdaad moeilijk kunt afblijven. Soms kom ik weleens op een feestje waar zo’n hele bak met chips staat. Als je daaraan begint, dan blijf je doorgaan.

  4. Lijkt me zo lekker he! Ik heb die oranje zak van Kettle ook wel eens gehad, die is ook echt super lekker.

  5. Ik ben wel een chipsfan! Zo lang de zak dicht is gaat het nog wel maar als ik weet dat er een open zak in de kast ligt …. hopeloos! Ik ben alleen niet zo van de smaakjes. Mijn favoriet is de ‘gewone’ zoute chips van Lays. Ik ga deze vast ook eens proeven!

  6. De combinatie van bacon en siroop spreekt mij niet aan, maar ik ben wel dol op chips!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*