Home » My happy kitchen test: Jos Poell Sparks lazy guacamole
jos poell sparks

My happy kitchen test: Jos Poell Sparks lazy guacamole

Soms zie je iets in het supermarktschap liggen dat er direct uitspringt. Zo ook de doosjes Jos Poell Sparks. Vrolijke kleuren, vrolijke naam ‘Sparks’ en opvallende smaken. Ik nam een doosje in de smaak lazy guacamole mee in mijn karretje en deed ’s avonds, met een glas witte wijn, de test.

jos poell sparks

Wat is het?

Sparks zijn zoutjes van het merk Jos Poell. Jos Poell is eigenlijk vooral bekend van de pasteibakjes en gebaksschelpen. Met de vrolijke Sparks proberen zij nu ook het chips- en zoutjesschap te veroveren. Sparks zijn vrolijke knapperige sterretjes, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Verkrijgbaar in drie aparte smaken: Lazy guacamole, Crazy curry en Sour & Pepper. Kleurrijke zoutjes in al even kleurrijke verpakkingen. Volgens de verpakking is het zoutje een echte smaakexplosie, waar je niet vanaf kan blijven.

Een verpakking bevat 75 gram, levert 479 kcal per 100 gram en kost € 1,19.

Jos Poell Sparks

En, is het wat?

Ze zien er zeker leuk uit, die vrolijke stervormige sparks. En guacamole, daar ben ik dol op. De eerste hap is een beetje een teleurstelling. Dit smaakt toch niet naar guacamole. Maar al vanaf de tweede hap weet je, het smaakt wel lekker! Pittig, temperamentvol, en stiekem toch wel een beetje guacamole. Maar vooral…lekker! Tot je op eens de bodem van het doosje raakt. En je alweer door de 75 gram zoutjes heen bent. Damn, 360 kcal weggeknaagd.

Van de week maar even de crazy curry en Sour & pepper proberen dan maar. Vooral de zwart-gekleurde sour pepper zoutjes in het roze doosje spreken me wel aan. Voor jullie hè lieve lezers, ik doe het allemaal voor jullie….

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Fijn dat je jezelf opoffert voor ons haha 😀 Leuke verpakking, ben erg benieuwd naar de sour & pepper variant!

  2. Ik zag ze in de winkel, vond de kleurtjes interessant 😛 klinkt lekker!

  3. Oeh! Deze lijken me wel wat! Ik ben ze nog niet tegengekomen, maar ga ze in de gaten houden!
    Wel kleine verpakkingen of ligt dat aan mij? 😉

  4. Ze lijken me erg lekker maar de kleur hield me toch steeds tegen , en die calorieën ook stiekem een beetje . 75 gram heb je zo weg. Toch maar keertje proberen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*