Home » My happy kids test: Maak je eigen chocoladeletter

My happy kids test: Maak je eigen chocoladeletter

De Jan pannenkoeken test was mijn zoon Bodhi goed bevallen. Dat hele foodbloggen vindt hij sowieso ‘mega vet cool’. Want: altijd wat lekkers te eten!  En eten, daar leeft hij voor!
De volgende stap is dan ook een hele logische. Een eigen rubriek op My happy kitchen: My happy kids! Wat je kunt verwachten? Tips bijvoorbeeld voor de lekkerste schoollunches (broodtrommelproof), easy-peasy recepten en reviews natuurlijk. Vandaag in de test: Maak je eigen chocoladeletter. Maak je eigen chocoladeletter

Wat is het?

Maak je eigen chocoladeletter. Een doosje met daarin een plastic vorm in de letter S, 71 gram melkchocolade en decoraties. Wij kochten het doosje bij Hoogvliet voor € 1,69, maar ook bij winkels als Action en Aldi zijn diverse vergelijkbare DIY chocoladeletters te koop. Deze is van oerhollandse makelij, van de firma Chocolagendijk in Oud Gastel.

En, is het wat?

De uitleg op de achterkant van de verpakking in tekst en tekening is uitgebreid en helder. Een kind kan de was doen! Drie keer 20 seconden in de magnetron en tussentijds steeds 10 seconden wachten. Anderhalve minuut later was de chocolade prachtig gesmolten en konden we, met een lepeltje, voorzichtig de chocolade in de vorm doen.

Het lijkt eerst te weinig, maar het is uiteindelijk precies genoeg. Het piepkleine restje dat je overhoudt is precies genoeg om – nadat de letter een half uur in de koelkast heeft gelegen – de decoratie op te plakken. De letter komt heel gemakkelijk uit de vorm, een onverwachtse meevaller! Met het restje chocolade plakken we het suikerwerkpietje en de smarties op de letter.

Eigenlijk was het enige ‘moeilijke’ aan deze doe-het-zelf letter het half uur wachten. Bodhi was reuze trots op het resultaat. Maar at ‘m evengoed binnen 1 minuut ook gewoon helemaal op ….

+ leuk, makkelijk, ziet er mooi uit
– niets

My happy kids is een initiatief van Bodhi, 10 jaar. Bodhi is dol op lekker eten, lust naar eigen zeggen alles, en heeft een zwak voor pizza, bacon, sushi en Tony Chocolonely karamel zeezout.

Bodhi Otter - My happy kids

4 Comments

  1. Frits Schuster

    Leuk hoor Bodhi je eigen rubriek op mama's kookblog!
    Opa en Oma Zijn heel benieuwd wat er allemaal komt op te staan.

  2. Super tof én stoer van je Bodhi! Ik ga je rubriek zeker volgen 🙂

  3. Dank jullie wel opa en oma!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*