Home » My happy kitchen test: Hello Fresh + wijnbox
Hello Fresh

My happy kitchen test: Hello Fresh + wijnbox

Boodschappen doen en koken, ik doe het oh zo graag. ’s Morgens in bed al bedenken wat je die avond wil gaan koken, en vervolgens naar de visboer, markt, slager of gewoon naar de supermarkt om alles in huis te halen. Dé reden eigenlijk waarom ik me nog nooit aan één van de vele maaltijdboxen heb gewaagd. Van Hello Fresh kreeg ik onlangs het aanbod om hun maaltijdbox een keer uit te proberen, inclusief de wijnbox. Een doosje met wijnen die speciaal zijn geselecteerd bij de gerechten in de maaltijdbox. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Hello Fresh

Een vreemde gewaarwording, om de komende drie dagen al te weten wat ik ga eten en ook alle ingrediënten ervoor al in huis te hebben. Het moet gezegd worden: de service is super. Je kiest online een aflevermoment (en die zijn ruim, en voor de werkende mens ook heel makkelijk in de avonduren). Vooraf krijg je nog een mailtje én een sms-je met het exacte tijdstip van de levering van jouw box. In de (enorme!) doos zitten drie papieren zakken, in elke zak ingrediënten voor een maaltijd plus een overzichtelijke receptkaart. Voor in ons geval een maaltijd voor 3 personen. Eén met vlees, één met vis en een vegetarisch gerecht. Mijn eerste indruk: wat veel groente! En wat ziet alles er vers uit. En wat veel groente! Je hoort het al, ik ben niet zo’n groenteteler. Erbij nog een kleiner doosje, met een witte en een rode wijn. Voor bij de vis en voor bij het vlees. Vegetariërs drinken blijkbaar geen wijn…

Ik heb geprobeerd het gerecht net zo op te dienen als op de foto van de receptkaart. Ook heb ik een oogje gehouden op de bereidingstijd die op de kaart staat en de daadwerkelijke tijd die je kwijt bent. Hieronder mijn (of liever onze) bevindingen. Man en zoon testten graag mee!

Hello Fresh maaltijd 1

Hello Fresh vismaaltijd: groene asperges met schelvis en gebakken aardappelen (bereidingstijd 30-35 minuten)

Mmm, met vis hoef ik bij mijn man niet aan te komen. Nog snel even een karbonaadje uit de vriezer dan maar. En asperges, die lusten we niet. Of althans, ik kan me niet heugen wanneer ik die voor het laatst gegeten heb, omdat ik ze dus niet lust. Maar we staan overal voor open, ook de asperge verdient een tweede kans. Aan de slag dus. Snijden, wassen, nog meer snijden, bakken. De tijden kloppen perfect. De maaltijd staat binnen deen half uur op tafel en ziet er – al zeg ik het zelf – vrijwel net zo uit als op de foto. Zoonlief is stom verbaasd. En eet zijn hele bord schoon leeg! Man en ik zijn helaas wat minder enthousiast, asperges vind ik dus nog steeds niet lekker en schelvis is gewoon best wel saai, ondanks de verse kruidenboter. Bij het gerecht drinken we een Masan blanc, een Franse frisse witte wijn. Een goede keuze!

Uitwerking, ingrediënten + bereiding: 9
Smaak: 6 (maar is dus persoonlijk)

hello fresh gerecht 2

Hello Fresh vleesmaaltijd: Fazzoletti met Brandt & Levie-worst, courgette en paprika (bereidingstijd 25-30 minuten)

Yes, worst van Brandt & Levie is lekker! Helaas zal het me niet gaan lukken dit gerecht op dat van de foto te laten lijken, omdat de fazzoletti pasta helaas niet leverbaar was. In plaats daarvan krijgen we tagliatelle geleverd. Ook lekker. Snijden, snijden, snijden. Wat een groente weer. Wederom is de bereidingstijd correct weergegeven, een half uur later kunnen we aan tafel. Het resultaat? Tja, wat zal ik zeggen. Het is best te eten. Maar ik mis ook wat. Alle ingrediënten staan los van elkaar, worden geen geheel. De worst is inderdaad heerlijk. Maar ik zal het niet nog een klaarmaken. Zoon eet zijn bord schoon leeg, man haakt halverwege af.

Bij het gerecht drinken we een Quinta da Espiga tinto, een stevige Portugese rode wijn die goed past bij dit stevige Italiaanse gerecht.

Uitwerking, ingrediënten + bereiding: 9
Smaak: 6

hello fresh 3

Hello Fresh vegetarische maaltijd: Volkoren pita met falafel, aubergine en salade (bereidingstijd 30-35 minuten)

Ik heb nog nooit van mijn leven falafel gegeten dus ik vind dit wel leuk! Ook hier weer zoveel groente. Persoonlijk zie ik niet in waarom je bij een gerecht dat gemaakt is van groente (kikkererwten), dat bereid wordt met groente (tomaat, rode ui en aubergine) ook nog eens een salade moet serveren. De bereidingstijd klopt wederom als een bus. Ik snijd en snijd en snijd, kneed en bak de balletjes, warm de broodjes op in de oven.

Man is nog niet thuis uit het werk, zoon en ik gaan alvast aan tafel. En ik vind het……niet lekker! Die fallafel dus. En dat terwijl ik echt wel van kikkererwten hou en dol op hummus ben. Ik doe er nog wat knoflooksaus bij om er wat van te maken maar het mag niet baten. Na 1 broodje stop ik ermee. Zoon eet vrolijk door, had ik al eens gezegd dat hij echt alles eet? Man belt een uur later of hij nog kan eten of dat hij een patatje moet halen. Ik raad ‘m het patatje aan…..

Uitwerking, ingrediënten + bereiding: 9
Smaak: 4

Conclusie

Ondanks het feit dat ik – qua smaak – niet echt lekker heb gegeten de afgelopen drie dagen, ben ik toch positief verrast door de Hello Fresh box. De service is uitstekend, de inhoud van goede kwaliteit en gevarieerd. En sinds afgelopen week hebben ze nog een nieuwe service in het leven geroepen, namelijk dat je online kunt kiezen voor welke maaltijden je de ingrediënten thuisbezorgd wilt krijgen. Handig als je bijvoorbeeld geen liefhebber bent van vis. Ben je dol op lekker eten maar geen culinair wonder? Ben je druk met gezin, werk en hobby en lukt het je niet om lekker en gevarieerd te koken. Dan is de Hello Fresh maaltijdbox zeker een aanrader.. Ik heb veel collega’s die erbij zweren, en het heerlijk vinden om op deze manier hun culinaire repertoire uit te breiden. Zelfs met twee linkerhanden! Persoonlijk kies ik er toch echt liever voor zelf te bepalen wat ik ’s avonds ga eten, en ook zelf de boodschappen ervoor te doen.

Ook een keer proberen?

Wil je de Hello Fresh box ook een keer proberen? Ik mag je een korting van 20 euro geven op de eerste Hello Fresh Box (minimalen afname twee boxen). De kortingscode die je kunt gebruiken is QJYKEJ. De code is niet toepasbaar op de fruitbox en de proefbox.

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Leuke review! Jammer dat de gerechten wat tegenvielen qua smaak. En heerlijk om zo’n kind te hebben dat alles lust zeg 🙂

  2. FabulousHeidi

    Hihi ik moest echt even lachen om je review! Jammer dat het tegenviel, ik heb vaker de boxen geprobeerd en ik vond ook niet alles even lekker maar wel weer inspiratie uitgehaald. Wat bij mij destijds opviel is dat ik juist moet gaan nadenken, iedere keer dat lijstje volgen en kijken wat ik nu moest doen, normaal kook ik meer op gevoel. Ik mag binnenkort ook een doos gaan testen met de wijn, ik ben benieuwd!

    • Ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk te reviewen. En daar hoort soms ook bij dat je iets niet lust of lekker vindt. Smaak blijft natuurlijk ook heel persoonlijk.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*