Home » Zelf lente-uitjes kweken

Zelf lente-uitjes kweken

Ik was het al vaker op internet tegengekomen: hoe je zelf lente-uitjes opnieuw kunt laten groeien met de restjes die je normaal gesproken weggooit. Dat moest ik dus een keer proberen. Nou heb ik helaas geen groene vingers, zelfs niet een beetje lichtgroen, maar dit was zo simpel, dat moest zelfs mij lukken! Ik ging zelf lente-uitjes kweken!

Lente ui

Zelf lente-uitjes kweken

De kontjes die je van de lente-ui afsnijdt en normaal gesproken weggooit doe je in een glaasje met een laagje water. Dit water moet je om de dag even vervangen. Zo gezegd zo gedaan. Dan kan ik zelfs nog wel. Volgens het Youtube filmpje dat ik bekeek moest je binnen 10 dagen weer nieuwe uitjes hebben om mee te kunnen koken. Dit was echter mijn resultaat na die periode:

Lente uitjes kweken

Amper genoeg voor in de soep! En ook een groot nadeel: het water stinkt vreselijk. Echt enorm! Ik probeer dit misschien nog wel een keer in het voorjaar, als ik het glaasje gewoon ook buiten in de zon kan zetten. Misschien dat dan de ui dan sneller groeit en ik minder last heb van de geur in de keuken. Missie “semi” geslaagd!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*