Home » Tip voor Vaderdag: kaneelbroodjes

Tip voor Vaderdag: kaneelbroodjes

Morgen is het vaderdag! Daarom wil ik met jullie dit eenvoudige maar o zo lekkere recept voor kaneelbroodjes delen! Want het allermooiste vaderdagcadeau is wat mij betreft altijd zelfgemaakt!

Kaneelbroodjes

Tekeningen, asbakken van klei (okay, in de jaren 80/90, nu natuurlijk allang niet meer), papieren stropdassen, waardebonnen voor autowassen, allemaal cadeaus die een vader voor eeuwig zal koesteren! Maar omdat de liefde van de man (en meestal ook wel die van de vrouw) bijna altijd door de maag gaat is een ontbijtje altijd een goed idee! Laat die lieve man dus even uitslapen, zet een bak sterke koffie, pers een sinaasappel en maak – samen met de kinderen – deze heerlijke kaneelbroodjes!

Kaneelbroodjes

Wat heb je nodig (ca. 6 kaneelbroodjes)

  • Blik croissantdeeg
  • Suiker
  • Boter
  • Kaneelpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit. In plaats van de zes driehoekjes houdt je deeg in drie rechthoeken. Druk voorzichtig de stippellijn van de driehoekjes dicht. Besmeer de drie rechthoeken met een laagje roomboter en bestrooi royaal met kaneel en suiker. Ik heb er geen hoeveelheden bijgezet, voeg alles toe naar smaak!
Croissantdeeg

Rol de eerste rechthoek strak op. Rol daar vervolgens de volgende rechthoek om heen en eindig met de laatste rechthoek. Je hebt nu een dikke rol deeg.
Deegrol

Leg op een snijplank en snijd met een scherp mes in 6 -8 plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Tip: bak er meteen 12 (twee blikjes deeg). Ze zijn zo op!

 
Op mijn blog vind je ook een lekkere variant met kaas, de supersnelle kaasbroodjes!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*