In Shanghai at ik afgelopen zomer een ontzettend lekkere lobster roll. Een brioche broodje belegd met sla en verse kreeft, op smaak gebracht met mayonaise, limoen en bieslook. Simpel maar om je vingers bij op te eten zo lekker. Omdat ik mij niet iedere dag kreeft kan veroorloven maakte ik deze ‘poor men’s’ versie: lobster rolls met rivierkreeftjes.
Shanghai Tavern
Ik at mijn lobster roll bij Shanghai Tavern, een restaurant aan de bekendste winkelstraat van Shanghai, Nanjing road. Een restaurant dat ik je zeker kan aanbevelen! Meer lezen over mijn culinaire ervaringen in China?
Lobster rolls
Lobster rolls zijn een typische Noord-Amerikaanse uitvinding en wordt veel gegeten in Maine en Connecticut. Kreeft wordt er koud geserveerd op een hotdogbroodje. De kreeft wordt gewenteld door gesmolten boter of geserveerd met mayonaise.
Rivierkreeftjes
Rivierkreeftjes hebben een zoete, malse smaak en zijn familie van de kreeft. Je koopt ze vaak al voorgekookt zodat je ze gelijk – warm of koud – kunt serveren. Warm in een lekkere pasta bijvoorbeeld. Of koud zoals in deze lobster rolls.
Lobster rolls met rivierkreeftjes

Lobster rolls met rivierkreeftjes
Wat heb je nodig:
- Airfryer of grillpan
Ingrediënten
- 2 brioche broodjes
- 100 gram rivierkreeftjes
- romaine- of ijsbergsla
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel citroen- of limoensap
- paar stengels bieslook
Aan de slag!
- Snijd de briochebroodjes aan de bovenkant door. Smelt de roomboter en bestrijk de binnenzijde van de broodjes hiermee.2 brioche broodjes, 1 eetlepel roomboter
- Bak de broodjes 2 minuten in een airfryer van 180 graden of in een grillpan.
- Roer de mayonaise los met de citroensap en de fijngeknipte bieslook, doe er de rivierkreeftjes bij en breng op smaak met peper en zout.100 gram rivierkreeftjes, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel citroen- of limoensap, paar stengels bieslook
- Beleg de broodjes met de sla en vul met de rivierkreeftjes.romaine- of ijsbergsla