Als lunch is zo’n poke bowl met zalm en avocado een ware traktatie. En sinds ik de sesam dressing van Kewpie heb ontdekt moet ik me inhouden dit niet iedere dag te maken! Pokebowl Eten uit een kommetje is al een hele poos hip. Poke bowls of sushi bowls zie je […]
vis
Gebakken mosselspiesjes met ras el hanout
Mosselen eet ik meestal gekookt (zoals deze met roquefort) maar ook gebakken zijn ze erg lekker. Het kost iets meer tijd maar dan heb je wel een heerlijk borrelhapje: gebakken mosselspiesjes met ras el hanout! Stoommosselen Omdat je de mosselen eerst moet koken maakte ik handig gebruik van de Mossel […]
Zalm Wellington in éénpersoonsportie
Vier je één van de kerstdagen alleen? Dan is het nog steeds leuk om een lekker kerstdiner voor jezelf te bereiden. Deze zalm Wellington in éénpersoonsportie is een feestelijk en erg lekker gerecht, dat je vast helemaal in kerstsferen brengt. Overigens ook buiten de feestdagen om heel lekker! Eénpersoons portie […]
Pasteibakjes met garnalenragout
Toen ik onlangs een halve kilo ongepelde Hollandse garnalen kreeg, moest ik weer even terugdenken aan vroeger. Mijn oma kocht iedere week ongepelde garnalen op de markt en ik mocht dan helpen met pellen. En snoepen! Dit keer maakte ik er een heerlijke garnalenragout van. Ongepelde garnalen Van een halve […]
Mosselen met roquefort
Tijdens ons tripje naar Normandië een aantal jaar geleden, at ik haast iedere avond mosselen met roquefort op een terras in de haven van Honnefleur. Een geweldige smaakcombinatie die ik thuis graag namaak! Mosselen uit Zeeland Negen maanden per jaar (van juli tot april) komen de allerlekkerste mosselen uit Zeeland. […]
De zaligheden van culinair Zeeland
Onlangs was ik uitgenodigd voor het NK oestersteken in Yerseke. Voorafgaande aan dit evenement was een hele persdag georganiseerd. Geen provincie zo culinair als Zeeland! We gingen van Nederlandse wijn naar een overdaad aan oesters, mosselen en scheermesjes naar groente bagels en nog meer oesters! Ik vertel je alles over […]