Tijdens ons tripje naar Normandiรซ een aantal jaar geleden, at ik haast iedere avond mosselen met roquefort op een terras in de haven van Honnefleur. Een geweldige smaakcombinatie die ik thuis graag namaak! Mosselen uit Zeeland Negen maanden per jaar (van juli tot april) komen de allerlekkerste mosselen uit Zeeland. […]
vis
De zaligheden van culinair Zeeland
Onlangs was ik uitgenodigd voor het NK oestersteken in Yerseke. Voorafgaande aan dit evenement was een hele persdag georganiseerd. Geen provincie zo culinair als Zeeland! We gingen van Nederlandse wijn naar een overdaad aan oesters, mosselen en scheermesjes naar groente bagels en nog meer oesters! Ik vertel je alles over […]
Garnalencocktail met whiskysaus
De klassieke garnalencocktail met whiskysaus, ik ben er dol op! Uit onderzoek van Allerhande is gebleken dat het gros van de Nederlanders met kerst gaat voor klassiekers. En dan mag het recept voor de garnalencocktail met whiskysaus, uiteraard zelfgemaakte, wat mij betreft niet ontbreken. Whiskysaus of cocktailsaus Cocktailsaus en whiskysaus […]
Mosselen van de BBQ en een glaasje sangria
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Nu het vakantie is mag het zomerse weer wel beginnen. Natuurlijk hopen we allemaal weer op een zomer zoals die van vorig jaar. Eentje met heerlijke warme dagen en lekker lange avonden. Zeker in de vakantietijd, een tijd waarin we lekker even de […]
Gambas al ajillo of garnalen met knoflook
Een van de lekkerste Spaanse tapas vind ik de gambas al ajillo ofwel garnalen met knoflook. En dan vooral heerlijk dippen met vers brood in die smaakvolle knoflook olie. Ik bestel het altijd wanneer ik in Spanje ben. Maar je maakt het ook heel gemakkelijk thuis! Tapasschaaltjes en -plankjes Het […]
Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel
Ik ben echt dol op parelcouscous! Omdat het eenvoudig te maken is, een heerlijke structuur heeft en de perfecte basis is voor allerlei salades. Zoals deze salade van parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel. Maak een dubbele portie, dan heb je direct een heerlijke lunch om mee te nemen naar […]

