Dit recept is er eentje in de categorie โkleine moeite, groot plezierโ. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, thatโs it. Maar […]
voorgerecht
Kalkoenragout met champignons
Onlangs mocht ik een kalkoen uit de oven voor maar liefst 10 personen uit proberen. We waren met zโn vijven, dus er was flink wat vlees over. Geen probleem, dat werd de volgende dag vakkundig omgetoverd tot kalkoenragout! Kalkoenragout maken Ragout maken is vrij eenvoudig, maar smaakt zelfgemaakt zoveel lekkerder […]
Ragoutbakjes maken
Voor mij is het echt iets wat bij Kerst hoort: ragoutbakjes met ragout. Vroeger kocht ik ragout in blik, en kant-en-klare bakjes. Best okay hoor. Maar wanneer je zelf ragoutbakjes maken gaat en ook de ragout zelf bereidt, weet je pas echt wat lekker is! Cirkel of stervormige ragoutbakjes maken […]
Kip-truffel salade in slaschuitjes
Deze kip-truffel salade serveer je in slaschuitjes en vormen zo een heerlijk fris en licht voorgerecht. Ideaal wanneer je meerdere kleine gangen wilt serveren of als voorgerecht bij een โzwaarโ hoofdgerecht. Little gems Little gems zijn kleine kropjes romaine sla. Het wordt ook wel bindsla genoemd. Een lekkere vitamine bom […]
Gegratineerde mosselen
Gegratineerde mosselen zijn niet moeilijk om te maken, leuk om te serveren en super lekker! Serveer de mosselen als voorgerecht of snack. Mosselen koken Je moet eerst wel even de verse mosselen koken. Dat duurt maar vijf minuutjes waarin je ondertussen meteen even de kruidenboter kunt maken. Zelfgemaakt is namelijk […]
Herfst bruschetta – met paddenstoelen en vijgen
Bruschettaโs zijn heerlijk als borrelhapje of voorgerecht. Traditioneel worden ze vaak gemaakt met tomaat en basilicum. Maar ik had zin in een echte herfst bruschetta, met heerlijke paddenstoelen en vijgen! Bruschetta Het woord bruschetta komt van het Latijnse woord โbruscareโ wat op kolen roosteren betekent. Het wordt in Italiรซ geserveerd […]