Een heerlijk borrelhapje of voorgerecht, deze bruschetta met verse vijgen en geitenkaas. Met wat honing erbij een haast klassieke smaakcombinatie die bijna iedereen wel lekker vindt. De perfecte snack voor het aankomende zomerweekend dus! Verse vijgen Verse vijgen zijn een echte delicatesse. Zo ontzettend lekker en perfect te combineren met […]
voorgerecht
Aziatische steak tartare
Ik ben dol op steak tartare. Hier in Nederland zie je het niet zo heel vaak op de kaart staan in restaurants. Maar bij Milรบ in Den Haag at ik eens een heerlijke Aziatische steak tartare. Ik heb geprobeerd โm na te maken en dat is volgens mij best goed […]
Food-sherry pairing: Oloroso sherry & hartige cheesecake met vijgen
In het kader van de internationale Sherry week (6-12 november) ben ik โ samen met 19 andere bloggers โ geselecteerd om een wijnโspijs combinatie te bedenken. Bij mijn gerecht koos ik voor de meest complexe en zware sherry, de Oloroso. Deze Jerez-Xeres Oloroso is namelijk dรฉ perfecte partner voor dit […]
Coquilles met gember-limoenboter
Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboterย –ย is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee […]
Mosterdsoep met uitgebakken spekjes
Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you’re having fun! Van mijn foodbucketlistย voor de 1e helft van 2017 maakte ik gelukkig al de puddingbroodjes, churros, aardbeienslof, mosterd en dit recept: mosterdsoep met uitgebakken spekjes. Regelmatig krijg ik door pr-bureaus foodboxen boordevol levensmiddelen toegestuurd. […]
Gevulde portobello met camembert en honing
Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitchen. Geen onbekende voor mij, ik mocht op de blog van Stรฉphanie al een keer mee doen aan de rubriek ‘Een kijkje in de keuken van…’! Kiezen, […]