Fruitleer is een eeuwenoud recept dat teruggaat naar het oude Perzische rijk (het huidige Iran) van voor de jaartelling. In het Perzisch werd fruitleer lavashak genoemd. Ook wordt wel de naam Persian fruit roll gebruikt. Zelf fruitleer maken is super leuk en lekker! Fruitleer Fruitleer maken was vroeger de ideale […]
Zoet
Zomers en fris rabarbertaartje
Het is echt weer tijd voor rabarber. Rabarbercompote en rabarbercrumble, verder kwam mijn repertoire tot nu toe niet. Dit zomers en fris rabarbertaartje is een mooie aanvulling! Rabarbertaartje Rabarber is heel gezond en bevat weinig koolhydraten en calorieën. En het ligt nu volop in de winkels, dus tijd om ermee […]
Lemon meringue fudge
Het is één van mijn favoriete taarten: key lime pie, ofwel lemon meringue taart. Die combi van de friszure citroen met het zoete knapperige schuim is gewoon geniaal. Toen ik laatst een half blikje gecondenseerde melk over had (ik gebruikte de helft voor heerlijke en supereenvoudige kokosmakronen) dacht ik na […]
Zelf macarons maken
Zelf macarons maken…… Het stond al zoooooo lang op mijn to bake lijstje. En zelfs op mijn fifty before fifty lijst. Maar het kwam er gewoonweg niet van. Beetje faalangst misschien? Maar toen ik in Foodies magazine maart prachtige pastelkleurige macarons zag staan wist ik, nu ga ik het zelf […]
Zelf gezouten karamelsaus maken (+ variatierecept lavendelkaramel)
Ik heb gezouten karamelsaus al in meerdere blogs verwerkt (zoals dit recept voor salted caramel mousse) maar ik krijg zo vaak de vraag naar het recept voor gezouten karamelsaus dat ik er nu maar eens een aparte blogpost aan wijd. Zelf gezouten karamelsaus maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk! Zelf […]
Limoen lavendelcakejes
Sinds ik die prachtige mini tulbandvorm van Cakeboss heb gewonnen (via Delicious), heb ik helemaal te smaak te pakken. Het is dan ook heel eenvoudig om vanuit een basisrecept cakejes te bakken en daar dan qua smaken en toppings op te variëren. Ik ben dol op de aparte smaak van […]