Home » Nog meer zinloze zakjes en pakjes (deel 2)!

Nog meer zinloze zakjes en pakjes (deel 2)!

Mijn blogpost over de vijf meest zinloze pakjes en zakjes in de supermarkt werd ontzettend veel gelezen en ontving leuke reacties! Blij te horen dat meer mensen mijn mening delen. En nogmaals: ik ben NIET tegen pakjes en zakjes, alleen VOOR duidelijkheid en weten wat je eet. Om vervolgens gewoon lekker zelf te kiezen wat je wilt! Want gemak dient soms de mens en smaken verschillen!

Pannenkoekenmix

Best vreemd eigenlijk, die pannenkoekenmix. Want eigenlijk is het niets anders dan meel. Met dat verschil dat een pak meel van een kilo rond de 0,90 cent kost en een pak pannenkoekenmix (400 gram) rond de euro. Meer dan twee keer zo duur dus!

Pannenkoekenbeslag maak je van één deel (tarwe)meel, twee delen melk en 1 ei per 150 gram meel. Voor zo’n 10 pannenkoeken heb je 400 gram bloem, 800 ml melk, snufje zout en 2-3 eieren nodig (ik vind iets meer ei altijd wel lekkerder!) Voeg aan de bloem de helft van de melk toe, mix tot een geheel en voeg daarna de eieren en in gedeeltes de rest van de melk toe. Nog even mixen en klaar!

Blue band cake & koekjes

 

Blue band cake en koekjes

Plantaardige margarine, nu met roombotersmaak. Kan iemand mij in vredesnaam uitleggen waarom ik een kunstmatig gefabriceerd product zou gebruiken wat – om het enigszins eetbaar te maken – de smaak heeft gekregen van ‘the real thing’??? Cake en koekjes bak je met boter. Dikke punt. En niet met iets wat naar boter smaakt!

Eerlijke verpakkingen

 

Eerlijke verpakkingen

Als verpakkingen wat eerlijker zouden zijn, wat zou er dan op staan? Op de site Eerlijke verpakkingen vind je allerlei voorbeelden van verpakkingen en de ‘eerlijke’ variant ervan.

Deze smaak Cup a Soup bijvoorbeeld zou dan in plaats van ‘Red curry & coconut’ gewoon ‘Aardappel & tarwe’ heten – geheel zonder kokosnoot. Deze Tumblr pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe – eerlijke –verpakkingen.

eiwitten in cupjes

 

Eieren/eiwitten in cups

Alleen, maar dan ook echt alleen, als je een gerecht maakt met rauw ei (bijvoorbeeld chocolademousse) voor een risico doelgroep (hele jonge kinderen, bejaarden) zou je kunnen overwegen om deze eieren in cupjes te kopen (want gepasteuriseerd en dus veilig). Of als je echt zo onhandig bent dat een eiwit scheiden van een eierdooier voor jou hogere wiskunde is. Ander zou ik niet weten waarom je in vredesnaam 1,79 zou betalen voor vier eieren of eiwitten in een cupje als je er voor hetzelfde geld 10 kunt kopen. Gewoon, lekker vers.

 

Mix voor hartige taart

 

Mix voor Hartige taart

Als je goed de verpakking leest en ziet wat je allemaal nog zelf moet toevoegen zou je zelf ook tot de conclusie moeten komen: je betaalt die € 1,12 voornamelijk voor ca. 200 gram doodgewone bloem (bodemmix) en wat E nummers, uienpoeder, knoflookpoeder en specerijen (sausmix). Dus maak gewoon lekker zelf die hartige taart (er komt deze vrijdag ook een hele lekkere op mijn blog!) voeg een uitje en een teentje knoflook toe. Die E nummers zul je niet missen! Bovendien koop je voor datzelfde geld meer dan 2 kilo tarwebloem. Kun je nog even vooruit met bakken!

Meer lezen over nutteloze pakjes en zakjes?

6 Comments

 1. Leuke weer 😀 ! Sluit me wat pakjes betreft helemaal bij je aan; ben niet anti maar ik vind wel dat je moet weten wat je eet. Van die blue band 'roomboter' daar begrijp ik dus echt totaal niets van als je bakt doe je dat met roomboter of een ander soort vet maar je gaat niet, echt niet een pakje kopen van 'iets' waar een roomboter smaakje aan zit,nee echt ik kan er met m'n pet niet bij!

 2. Kim Buining

  Erg leuk dat je dit deelt! Al een paar jaar verwonder ik me erover hoe erg we gewend zijn geraakt aan pakjes. Overal gebruiken we ze voor dit terwijl het zoveel gezonder is om zelf wat te mixen. Vaak ben je ook goedkoper uit.

 3. Ja die nep noter met boter smaak blijft voor mij ook een groot mysterie!

 4. Er wordt gewoon ingespeeld op ons chronische gebrek aan tijd. Je bespaart misschien wel op tijd uiteindelijk maar niet op geld en smaak!

 5. Nel Bottenberg

  Blue band voor cake en koekjes.
  Heb er cupcakes van gemaakt. Heeeerlijk! Wil niet anders.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*