Home » De makkelijke doordeweekse maaltijd: Indiase curry

De makkelijke doordeweekse maaltijd: Indiase curry

Veel mensen kiezen doordeweeks voor een snelle en makkelijke maaltijd. En in veel gevallen is dat een Italiaans pastagerecht. Maar wist je dat je in bijna net zoveel tijd (20-30 minuten) ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten? En helemaal fijn: de meeste ingrediënten kun je laten thuisbezorgen en heb je dus altijd op voorraad.

Indiase curry

Inmiddels heeft de Indiase curry een vaste plek in ons weekmenu ingenomen. Je kunt tenslotte heerlijk variëren met de diverse currypasta’s. Met de Madras bijvoorbeeld, waarbij ik stukjes aardappel en kokosmelk gebruik. Of de Tikka Masala, met ananas of mango voor een frisse bite. Of de Rogan Josh, met lamsvlees. Bij de curry’s serveer ik vaak pappadums (vers, een paar seconden frituren in hete olie), naanbrood (afbak), chutney en een frisse salade met mango of komkommer.

Asian Food lovers

Al eerder schreef ik over Asian Food Lovers, de online toko voor een Aziatische maaltijd. Ik doe er regelmatig mijn boodschappen, het is een uitkomst voor als je weinig tijd hebt (of geen toko in de buurt!) maar wel van lekker en Aziatisch eten houdt.

Currypasta's van Asian Home Gourmet

Mijn voorraadkast is standaard gevuld met de curry pasta’s van Asian Home Gourmet. Een uitgebreid assortiment aan soepen, sauzen en kruidenmixen uit zo’n beetje iedere Aziatische keuken. Indiase curry pasta’s, maar bijvoorbeeld ook heerlijke mixen voor Thaise curry, coconut cream, Japanse miso soep of Cantonese lemon chicken.

Het allerfijnst van deze pasta’s en mixen? De ingrediëntenlijst! Die bevat namelijk niets meer en niets minder dan de kruiden en specerijen die nodig zijn om de curry te maken. Geen kunstmatige kleurstoffen, geen smaakversterkers, geen conserveringsmiddelen, niets! Alsof ik het zelf vers gemaakt heb. De pasta’s zijn dan ook bereid volgens een traditionele slow cooking methode waarbij de volle smaak van de kruiden en specerijen behouden blijft.

Van mijn favoriete Korma currypasta bijvoorbeeld is dit de ingrediëntenlijst:
sojaolie, koriander, knoflook, gember, zout, ui, tomatenpuree, chili, kurkuma, zwarte peper, steranijs, komijn, tamarinde.

Rijstkoker

Om mijn doordeweekse makkelijke maaltijd nog makkelijker te maken heb ik onlangs een rijstkoker aangeschaft. Ook via Asian food lovers! Wat een uitkomst, ik vraag me nu af waarom ik dit nooit eerder heb gedaan. Natuurlijk kan rijst ook gewoon in een pan gekookt worden. Maar nu stoomt de rijst gaar en suddert de curry in de pan terwijl ik nog even met een drankje op de bank de dag doorneem met man en kind. Ik hoef niet meer af te gieten en de warmhoudfunctie houdt de rijst op temperatuur. Voor liefhebbers van de Aziatische keuken eigenlijk wel een must have! Mijn pan heeft een inhoud van 1 liter, voldoende om rijst te koken voor zo’n 6 personen.

Indiase currypasta's

De currypasta’s hebben allemaal standaard een recept op de achterkant staan. Hierop kun je natuurlijk naar hartelust variëren. Met vlees, noten, (kokos)room of yoghurt en fruit of groente. Dit is onze favoriete Korma curry:

Indiase korma curry

Wat heb je nodig: (4 personen):

  • 1 pak kruidenpasta voor Indiase Korma Curry, Asian Home Gourmet
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel ghee of olie
  • 400 gram kippendijfilet in stukjes
  • 200 ml room of volle yoghurt
  • 40 gram amandelschaafsel (zakje Dr. Oetker)
  • Verse koriander, fijngehakt (naar wens)

Verhit de ghee in een wok of koekenpan en bak hierin de ui in ca. 2 minuten glazig. Voeg de kruidenpasta toe en bak even mee. Voeg de kip toe en bak deze circa 5 minuten aan. Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat het geheel ca. 15 minuten sudderen totdat het vlees gaar is. Roer op het laatst de amandelen erdoor en bestrooi met verse koriander naar wens. Serveer met rijst, chutney en pappadums.

NB: door ghee te gebruiken geef je echt een extra smaakboost aan het gerecht!
NBB: gebruik altijd kippendijfilet. Het is zoveel smaakvoller en malser dan gewone kipfilet. Echt! Doen!

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf. Lees mijn disclaimer.

3 Comments

  1. Ik ben dol op Indiase curries. Ik ga deze currymixen een keer proberen!

  2. ik zocht recepten voor de rijstkoker , zo kwam ik hier
    maar hoe kan ik deze recepten nu uitprinten , zie nergens het tekentje 🙂

  3. Klopt, dat is er (helaas) ook niet. Wat ik zelf meestal doe is knippen en plakken in een word-document en dat uitprinten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*