Home » Camembert kaasfondue

Camembert kaasfondue

Ik ben dol op kaasfondue! Het valt voor mij als kaasliefhebber echt in de categorie comfort food. Warm, troostrijk, hartig en zo ontzettend lekker! Helaas ben ik de enige hier in huis die er zo over denkt dus gebeurt het eigenlijk zelden dat ik kaasfondue klaarmaak. Deze camembert kaasfondue is daarom de perfecte tussenoplossing: snel klaar, makkelijk te maken voor 1 of 2 personen, en goddelijk lekker!

Camembert kaasfondue


Ik at het laatst als lunch met alleen ciabattabrood. Maar plakjes komkommer en partjes peer smaken er ook lekker bij.

Camembert kaasfondue. Wat heb je nodig (voor 1 of 2 personen):

  • 1 camembert (in een houten doosje)
  • 1-2 eetlepels honing
  • 1-2 theelepels gedroogde tijm
  • Stokbroodje, ciabatta of ander brood naar keuze
  • (desgewenst) Peer of komkommer

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak de camembert uit. Snijd met een scherp groot mes voorzichtig de camembert doormidden. Leg de helften van camembert met de snijhelft naar boven terug in de helften van het houten doosje.

Verdeel de honing en tijm over de kaashelften (maak je het voor 1 persoon, bewaar de andere helft van de camembert dan in een afgesloten bakje in de koelkast).



Zet de kaas 10-15 minuten op een stuk bakpapier op het rooster in de oven. De kaas moet lekker vloeibaar zijn en bubbelen.

Snijd het brood in plakjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Snijd de komkommer in plakjes.

Haal de camembert uit de oven, leg elk doosje op een bord. Serveer met brood en partjes peer en komkommer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

9 Comments

  1. Heerlijk lijkt me dit! Kaasliefhebber hier 😉 Echt een top recept & lekker makkelijk, hier hou ik van! Deze ga ik even onthouden 🙂

  2. Ideaal voor mij als kaasliefhebber en single!

  3. Oeh wat een fijne tip zo zeg! Ik heb nog nooit kaasfondue gegeten, maar het lijkt me wel erg lekker 🙂

  4. Nog z'on single kaasliefhebber hier. Ik ben al mee aan het smelten !

  5. Ik hartje kaas!! Naar een onbewoond eiland moet er kaas mee!

  6. Zeker weten! En de andere helft snijdt je de later in de week gewoon weg op een toastje!

  7. Het is wel een beetje anders dan 'normale' kaasfondue maar als je van camembert houdt dan vind je dit heerlijk!

  8. Oh wat heerlijk. Ik ben ook zo dol op kaas. Zo jammer dat het tegelijkertijd zo dikmakend is. Het zou fijn zijn als ongezonde dingen iets minder lekker waren.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*