Tijdens onze rondreis op Java en Bali had ik een aantal wensen op mijn lijstje staan. Zoals de specerijentour of snorkelen met Manta roggen. En natuurlijk het volgen van een kookworkshop op Bali. In Ubud om precies te zijn volgde ik een cookingclass bij Jambangan Bali. Kookworkshop op Bali bij […]
Aziatische keuken
Butter chicken curry
Deze butter chicken curry is zo lekker, die zou ik iedere avond wel kunnen eten. Nou okay dan, iedere week. Probeer ‘m maar, je eet je vingers er bij op! De Wereld Thuis Het recept voor deze butter chicken curry komt uit het kookboek De Wereld Thuis van Ronald Giphart […]
Gyoza maken
Ik moet nog wat oefenen met vouwen maar oh wat is gyoza maken toch lekker en helemaal niet moeilijk! Super fijn om altijd een voorraadje in de vriezer te hebben! Gyoza Als ik ergens gyoza op de kaart zie staan bestel ik het bijna altijd. Zoals bij Wagamama bijvoorbeeld. Gyoza […]
‘Alle Indische keukengeheimen’ en recept saté babi
Het zal je vast niet verbazen dat we heerlijk hebben gegeten tijdens onze rondreis door Java en Bali. Van de lekkerste nasi, vis en saté tot het meest sappige fruit en onbekende groente. Toen ik van de uitgever het persbericht ontving van de herziene en uitgebreide bestseller Indische keukengeheimen, heb […]
Japanse delicatessen uit Fukushima
Veel mensen associëren de prefectuur (soort provincie) Fukushima helaas alleen met de vreselijke zeebeving en tsunami in maart 2011. Als gevolg daarvan ontstond grote schade aan de kerncentrale. Voor die tijd stond Fukushima vooral bekend om de vele delicatessen. Die de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vandaag […]
Panang curry met varkenshaas en lychees
Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een […]