Home » Snelle rendang balletjes
Snelle rendang balletjes

Snelle rendang balletjes

Je mag mij altijd wakker maken voor een goede Indonesische rendang. Lekker uren lang gegaard stoofvlees in een kruidige boemboe en kokosmelk. Maar als ik eens wat minder tijd heb, maak ik ook graag deze snelle rendang balletjes!

Snelle rendang balletjes

Worstvlees

Voor de balletjes maak ik graag gebruik van worstvlees. Snijd een runderbraadworst of -saucijs open en draai balletjes van het vlees. Het vlees is al lekker op smaak gebracht en natuurlijk veel sneller gaar dan magere runderlappen.

Boemboe

Een boemboe voor rendang maak je eenvoudig zelf. Je hebt er alleen het hakmolentje van je staafmixer of een blender voor nodig. Heb je daar nou geen zin in of tijd voor, dan kun je natuurlijk ook een bakje rendang boemboe kopen.

Rijst en bonen

Ik serveer de snelle rendang balletjes met rijst en sperziebonen. Zo heb je in twintig minuten een lekkere maaltijd op tafel staan!

Snelle rendang balletjes

Snelle rendang balletjes

Snelle rendang balletjes

Snelle rendang balletjes

Een snelle versie van de bekende Indonesische stoofschotel
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten

Voor de boemboe

  • 1 ui grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 rode chilipeper zonder zaadlijsten, in ringetjes
  • 3 cm verse gember geschild, in plakjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis

Voor de rendang balletjes:

  • 4 runderbraadworsten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Aan de slag!

  • Pureer de ui met de knoflook, de chilipeper, gember, komijn, koriander en ketjap met de staafmixer (of in de keukenmachine) tot een fijne kruidenpasta (boemboe).
    1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode chilipeper, 3 cm verse gember, 1 theelepel komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap manis
  • Verwijder het vel van de worsten en draai balletjes van het vlees (ca. 12 stuks).
    4 runderbraadworsten
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe ca. 3 minuten. Voeg de balletjes toe en bak nog 3 minuten mee.
    2 eetlepels zonnebloemolie
  • Voeg nu de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat vervolgens- met het deksel op de pan en op een laag vuur - 10 minuen sudderen. Breng op smaak met zout en eventueel wat sambal.
    200 ml kokosmelk
  • Serveer met rijst en sperziebonen.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*