Wij zijn hier in huis niet echt soep-eters. Af en toe een lekkere kop snert, een verse tomatensoep met ballen of een verse kippensoep. Ik smokkel zelf af en toe weleens met een blikje snert voor de lunch (niet verder vertellen!). Deze Oosterse pindasoep smaakte ons alle drie goed!
Pindakaas
Ik had nog heel veel (gekregen) potten pindakaas in de voorraadkast. Wij eten dat eigenlijk nooit op brood, gebruik het meestal voor de satésaus. Of in deze Oosterse pindasoep! Ik serveerde er zelfgemaakte loempia’s bij, die ik nog in de vriezer had liggen. Een lekkere en makkelijke maaltijd! Door de noodles vult de soep goed. Je kunt als je dat wilt nog extra groente toevoegen, zoals courgette of paprika. Of serveer een nog een frisse komkommersalade bij.
Oosterse pindasoep
Wat heb je nodig (4 personen):
Ingrediënten
- 3 eetlepels rode currypasta
- 250 gram kipfilet
- 2 cm verse gember, geraspt
- 3 blaadjes kaffir limoen (toko)
- 1 stengel citroengras – gekneusd
- 100 gram champignons
- 150 gram taugé
- 4 ‘blokjes’ noodles
- 1 liter kippenbouillon (van een blokje)
- 1-2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepes sojasaus
- 2 eetlepels (licht)bruine basterdsuiker
- 100 gram pindakaas
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olie om in te bakken
- (eventueel) koriander om te serveren
Snijd de kipfilet in reepjes en de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de currypasta en de gember even aan. Voeg de kipfilet toe en bak ca. 5 minuten. Doe nu de saffier limoen, citroengras, champignons en taugé in de pan en roer alles goed om. Doe er de kippenbouillon, basterdsuiker, vissaus en sojasaus bij en breng aan de kook. Laat op een laag vuur ca. 25 minuten koken. Laat de noodles de laatste 5 minuten meekoken.
Voeg de kokosmelk en pindakaas toe. Roer totdat de pindakaas gesmolten is. Haal de citroengras en kaffir limoen blaadjes uit de soep (kun je weggooien). Breng de soep op smaak met limoensap en eventueel extra vissaus.
Serveer met koriander (optioneel, niet iedereen houdt er van).