Home » Oosterse pindasoep
Oosterse pindasoep

Oosterse pindasoep

Wij zijn hier in huis niet echt soep-eters. Af en toe een lekkere kop snert, een verse tomatensoep met ballen of een verse kippensoep. Ik smokkel zelf af en toe weleens met een blikje snert voor de lunch (niet verder vertellen!). Deze Oosterse pindasoep smaakte ons alle drie goed! 

Geschiedenis van beroemde gerechten: pindakaas

Pindakaas

Ik had nog heel veel (gekregen) potten pindakaas in de voorraadkast. Wij eten dat eigenlijk nooit op brood, gebruik het meestal voor de satésaus. Of in deze Oosterse pindasoep! Ik serveerde er zelfgemaakte loempia’s bij, die ik nog in de vriezer had liggen. Een lekkere en makkelijke maaltijd! Door de noodles vult de soep goed. Je kunt als je dat wilt nog extra groente toevoegen, zoals courgette of paprika. Of serveer een nog een frisse komkommersalade bij.

Oosterse pindasoep

Oosterse pindasoep

Oosterse pindasoep

Oosterse pindasoep

Deze soep is lekker romig door de kokosmelk en pindakaas en vult goed door de noedels en taugé!
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 250 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 2 cm verse gember
  • 3 blaadjes kaffir limoen bij de toko
  • 1 stengel citroengras
  • 100 gram champignons
  • 150 gram taugé
  • 4 blokjes noedels
  • 1 liter kippenbouillon van een blokje
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 100 gram pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • verse koriander optioneel

Aan de slag!

  • Snijd de kipfilet in reepjes en de champignons in plakjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de currypasta en de gember even aan. Voeg de kipfilet toe en bak ca. 5 minuten.
  • Doe nu de kaffir limoen, citroengras (eerst even kneuzen met de platte kant van een mes), champignons en taugé in de pan en roer alles goed om.
  • Doe er de kippenbouillon, basterdsuiker, vissaus en sojasaus bij en breng aan de kook. Laat op een laag vuur ca. 25 minuten koken. Laat de noodles de laatste 5 minuten meekoken.
  • Voeg de kokosmelk en pindakaas toe. Roer totdat de pindakaas gesmolten is.
  • Haal de citroengras en kaffir limoen blaadjes uit de soep (kun je weggooien).
  • Breng de soep op smaak met limoensap en eventueel extra vissaus.Serveer met koriander (optioneel, niet iedereen houdt er van).
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor oosterse pindasoep op Pinterest:

Oosterse pindasoep

Summary
recipe image
Recipe Name
Oosterse pindasoep
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*