Groene curry soep met noedels

Groene curry soep met noedels

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken. Een bezoek brengen aan de toko of Aziatische supermarkt is een waar feest voor mij. Gelukkig vind je in de gewone supermarkt ook steeds meer kwalitatief goede producten waarmee je heerlijke gerechten kunt maken, zoals deze groene curry soep met noedels

groene currysoep met noedel

Oerhollands Oosters

Ik schreef al eerder een artikel over de Oerhollandse Oosterse merken die je aantreft in de reguliere supermarkt. Eén van deze merken is Inproba. Begonnen in 1956 met de productie van kroepoek in de schuur is Inproba nu een bloeiend bedrijf met een uitgebreide productlijn.

Eerlijk Oosters

Inproba wil haar producten op een verantwoorde wijze produceren. Met de beste grondstoffen en met hart voor het milieu. Op een veilige manier en duurzaam. Met aandacht voor mens en omgeving, hier én in de landen waar de grondstoffen vandaan komen. Dat noemen zij eerlijk oosters. Eerlijk voor consument, milieu en maatschappij. Zo voeren zijn sinds 2019 ook een biologische lijn en hebben een (hele lekkere!) sweet chili saus met 50% minder suiker. De saus is in 2019 gekozen tot product van het jaar.

groene currysoep met noedels

Maaltijdsoep

Met de groene curry van Inproba, de romige kokosmelk en de gedroogde uitjes maakte ik een heerlijke groene curry soep. Je kunt hier eventueel nog kip aan toevoegen voor een complete maaltijdsoep (in dunne reepjes, samen met de noedels en de peultjes).

Groene curry soep met noedels

Groene curry soep met noedels

Wat heb je nodig (2-3 personen)

Ingrediënten

  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel groene curry pasta
  • 600 ml. water
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 gram peultjes (sugar snaps)
  • 50 gram glasnoedels
  • 3 djerek poeroet (kaffir limoen) blaadjes
  • 2 eieren
  • Limoensap
  • Vissaus
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • (eventueel) Gedroogde uitjes

Extra nodig: soeppan, staafmixer

Verhit de olie in een soeppan en bak hier het fijngesneden sjalotje twee minuutjes aan. Voeg nu het fijngesneden teentje knoflook, de geraspte gember en de groene curry pasta toe en bak even kort mee. Ontdooi intussen de erwtjes door ze in een vergiet even onder de hete kraan te houden (of haal ze een half uurtje vooraf uit de vriezer). Voeg de erwtjes toe, net als het water, bouillonblokje en kokosmelk (houd eventueel een beetje kokosmelk achter voor de garnering). Breng aan de kook, voeg de djerek poeroet blaadjes toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Vis de djerek poeroet blaadjes eruit en pureer de soep met een staafmixer.

Voeg nu de sugar snaps en de glasnoedels toe en laat nog vier minuten koken. Bak intussen een omelet van twee eieren met een eetlepel olie. Bestrooi met wat zout, rol de omelet op en snijd in reepjes. Breng de soep op smaak met vissaus en limoensap naar smaak.

Doe de soep in een diepe kom en garneer met de omeletreepjes, kokosmelk en gedroogde uitjes.

Voor deze blogpost heb ik artikelen ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook handig

Kitchenaid foodprocessor mini
Pastamachine
Staafmixer
Mepal circula
KitchenAid Artisan
Kitchenaid foodprocessor mini
Pastamachine
Staafmixer
Mepal circula
KitchenAid Artisan
Kitchenaid foodprocessor mini
Pastamachine
Staafmixer
Mepal circula
KitchenAid Artisan

Bewaar dit recept op Pinterest:

Groene curry soep met noedels

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene curry soep met noedels
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*