sushi taartjes

Sushi taartjes

Ik was ze al vaker tegengekomen op Pinterest, de onuitputtelijke bron van inspiratie: sushi taartjes. Ik ben dol op sushi en sashimi, in alle vormen en maten! Ik eet graag sushi-salade of temaki sushi omdat ze zo makkelijk klaar te maken en voor te bereiden zijn. Maar met deze sushi taartjes is daar een ware concurrent bij gekomen! Ze zijn lekkerrrrrr! En ze zien er ook nog eens heel instagram waardig uit!

 

sushi taartjes

Toen ik ze onlangs voorbij zag komen op de leuke blog van Annetravelfoodie (winnares van de Ikea challenge!!) ben ik direct de keuken ingedoken. Hungry!

Ik gebruikte voor de taartjes bakringen met een doorsnede van 8 centimeter. Met de ingrediënten hieronder maak je hiermee twee taartjes, goed voor 1 grote of 2 kleine (hele kleine) eters. Je kunt natuurlijk ook een kleine springvorm (12 cm. bijvoorbeeld) gebruiken en één grotere taart maken. De rijst moet volledig afkoelen en kun je dus het beste al eerder op de dag klaarmaken. ‘s Avonds hoef je dan alleen nog de verse ingrediënten te snijden en de taartjes te bouwen.

Wat heb je nodig (2 sushi taartjes):

  • 100 gram sushi rijst
  • 150 ml. water
  • snufje zout
  • schepje suiker
  • scheutje rijstazijn
  • 100 gram zalmfilet
  • 1 avocado
  • norivellen
  • ca. 2 eetlepels mayonaise (bij voorkeur Kewpie, Japanse mayonaise)
  • 1 theelepel wasabi
  • Sesamzaadjes (geroosterd)

Sushi taartjes voorbereiden

Breng de rijst met het water en een snufje zout aan de kook. Zet het vuur laag (en bij voorkeur op een verdeelplaatje), doe het deksel op de pan en laat in ca. 15-20 minuten droog koken. Laat nog 10 minuten staan – van het vuur af – met het deksel op de pan. Breng op smaak met wat suiker en rijstazijn. Doe de rijst over in een schaal en laat volledig afkoelen.

Snijd de zalm in blokjes en de avocado in dunne plakjes. Snij uit de nori vellen vier cirkels (met behulp van de bakring). Meng de wasabi door de mayonaise. Nu kun je gaan bouwen! Leg een nori vel in elke bakring, verdeel de helft van de rijst over de twee bakringen en druk goed aan. Smeer hier de helft van de wasabi-mayonaise over en verdeel er de heft van de plakjes avocado op. Vervolgens weer een nori vel, rijst, mayo en avocado en eindig met de blokjes zalm. Besprinkel met sesamzaadjes.

De taartjes kunnen nog wel even in de koelkast bewaard worden. Haal ze er wel bijtijds voor het eten uit, de smaak is het lekkerst op kamertemperatuur. Serveer eventueel nog met een bakje Japanse sojasaus en wat extra wasabi.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sushi taartjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

13 Comments

  1. Wat een leuk receptje! Vorige week heb ik nog een sushibowl gegeten maar dit is toch een stuk leuker gepresenteerd haha, Jum!
    Sandra recently posted…Tonijnsalade zelf makenMy Profile

  2. Wat een origineel recept! Leuk als je eters krijgt!
    Karen recently posted…Soep met Chinese Kool, Oesterzwammen en KipMy Profile

  3. lijkt me lekker en heel vullend!
    Mariska recently posted…Nieuw binnen, onderweg en wishlist | Sneak peekMy Profile

  4. Oeh dit klinkt lekker en zien er top uit! Ik houd van sushi (wie niet ;-)), deze wil ik zeker ‘s proberen!

  5. Can it get any better? Ik ga dit ook een keer proberen en ik ben trouwens ook dol op Temaki! En op die lekkere kippasteitjes bij Shabu Shabu, ken je die?
    Amina recently posted…Urban Decay Naked3: Review, swatches + lookMy Profile

  6. Ik ben dol op suhi daar mag je me echt wakker voor maken. Dit recept ziet er zo lekker uit! Water loopt me in de mond. Ik vindt het alleen lastig om de rijst op de goede manier te krijgen. Maar ik ga dit zeker een x maken. Bedankt voor het delen van je recept. X
    Claudia recently posted…Fashion: My fashion Favorites FebruariMy Profile

    • Zolang je de rijst maar langzaam genoeg kookt moet het goed gaan. Ik heb weleens gelezen dat je de rijst, om een mooie glanzende korrel te krijgen, met een waaier moet afkoelen. Maar dat gaat me een beetje te ver 😉

  7. Leuk een eenvoudig. Ik laat de norivellen achterwege en voeg nog laagje zeewiersalade en sojaboontjes toe. Nog net wat smaakvoller en gezonder.
    Oh ja, en ik neem aan dat je de rijstazijn en suiker nog aan de rijst moet toevoegen, was je vergeten te melden in je beschrijving. En dat voor een blog waar altijd suiker wordt toegevoegd 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge