Home » Amarettini koekjes
Amarettini koekjes

Amarettini koekjes

Toen ik een keer voor een toetje van die kleine harde Italiaanse amarettini koekjes nodig had, kon ik ze in de winkel natuurlijk nergens vinden. Dus maakte ik ze gewoon lekker zelf!

luchtige tiramisu mousse

Luchtige tiramisu mousse

Ik had de koekjes nodig voor de luchtige tiramisu mousse. Een dessert dat lijkt op tiramisu maar sneller en makkelijker te maken is. 

amarettini koekjes

Amaretti of amarettini

Je hebt eigenlijk twee soorten amaretti koekjes. De wat zachtigere en grotere, die lijken op onze bitterkoekjes. En de harde kleine koekjes, de amarettini. De koekjes worden al sinds de middeleeuwen in Italië gebakken met bittere amandelen uit Sardinië en Lombardije.

amarettini voor de luchtige tiramisu mousse

Amarettini koekjes

amarettini koekjes

Amarettini koekjes

Kleine harde Italiaanse bitterkoekjes
Print Pin
Gang: koek
Keuken: Italiaans
Servings: 50 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 eiwit
  • snufje zout
  • 1 buisje amandelessence

Aan de slag!

  • Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het amandelmeel met de bloem, amandelessence, zout en suiker in een keukenmachine. Voeg hier al draaiende het eiwit aan toe. Meng tot een kleverige bal ontstaat.
    100 gram amandelmeel, 20 gram bloem, 100 gram suiker, 1 eiwit, snufje zout, 1 buisje amandelessence
  • Maak je handen nat en draai kleine bolletjes van het deeg (formaat kruidnootje).
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*