Toen ik een keer voor een toetje van die kleine harde Italiaanse amarettini koekjes nodig had, kon ik ze in de winkel natuurlijk nergens vinden. Dus maakte ik ze gewoon lekker zelf!
Luchtige tiramisu mousse
Ik had de koekjes nodig voor de luchtige tiramisu mousse. Een dessert dat lijkt op tiramisu maar sneller en makkelijker te maken is.
Amaretti of amarettini
Je hebt eigenlijk twee soorten amaretti koekjes. De wat zachtigere en grotere, die lijken op onze bitterkoekjes. En de harde kleine koekjes, de amarettini. De koekjes worden al sinds de middeleeuwen in Italië gebakken met bittere amandelen uit Sardinië en Lombardije.
Amarettini koekjes

Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 20 gram bloem
- 100 gram suiker
- 1 eiwit
- snufje zout
- 1 buisje amandelessence
Aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het amandelmeel met de bloem, amandelessence, zout en suiker in een keukenmachine. Voeg hier al draaiende het eiwit aan toe. Meng tot een kleverige bal ontstaat.100 gram amandelmeel, 20 gram bloem, 100 gram suiker, 1 eiwit, snufje zout, 1 buisje amandelessence
- Maak je handen nat en draai kleine bolletjes van het deeg (formaat kruidnootje).
- Leg de bolletjes op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.