gingerbread mini cupcakes

Gingerbread mini cupcakes

Omdat er tijdens de feestdagen al genoeg gegeten wordt, leek het me een leuk idee om deze traktatie voor bij de koffie ‘mini’ te maken. Wel de lekkere smaak, niet al die caloriën. Deze gingerbread mini cupcakes zijn heerlijke eenhaps gebakjes!

gingerbread mini cupcakes

Gingerbreadmen

Het recept voor gingerbread verschijnt voor het eerst in de 13e eeuw in Engeland. Het was koningin Elizabeth I die op het idee kwam om mannetjes te maken van gingerbread  en ze ‘aan te kleden’ als de gasten van adel die bij haar op bezoek kwamen. Al snel werd het versieren van gingerbread een traditie. Eerder maakte ik al eens gingerbread granola en gingerbread lavacake. Ook erg lekker.

Cupcakemaker

Voor deze mini cupcakes gebruikte ik mijn roze Princess cupcakemaker. Ik kocht deze jaren geleden maar ligt alweer te lang ongebruikt in de kast. Onterecht eigenlijk, want zo’n mini cupcakemaker is hartstikke handig. Je bakt in zes minuten (6!) schattige onebite-size cupcakejes. Deze is niet meer verkrijgbaar, een vergelijkbare vind je hier.

Gingerbread decoratie

Deze leuke gingerbreadmannetjes kocht ik bij De leukste taartenshop. Die bovenop zijn Funcakes suikerdecoratie en de kleine mannetjes zijn sprinkles van Wilton. Voor de botercrème gebruikte ik een potje kant-en-klare botercrème witte chocolade van Simply Create. Te koop bij AH voor € 2,49 (pot van 300 gram).

gingerbread mini cupcakes

Gingerbread mini cupcakes

Wat heb je nodig (12 stuks)

Ingrediënten

Doe de boter in een kom en meng hier de suiker beetje bij beetje door tot een lichte en luchtige massa. Voeg nu het ei toe en vervolgens beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Als laatste voeg je de melk toe en mix nog 1 minuut alles tot een luchtig en glad beslag.

Vul de holtes in de cupcakemaker tot ca. 2/3 (ik gebruik hiervoor meestal een ijsbolletjestang, kun je mooi afgepast doseren!) en bak de cupcakes ca. 6 minuten.

Laat volledig afkoelen. Spuit mooie toeven crème op de mini cupcakes en decoreer met gingerbreadmannetjes.

Bewaar het recept voor gingerbread mini cupcakes op Pinterest:

Ik heb de Simply Create botercrème gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
gingerbread mini cupcakes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*