Toen Marks & Spencers nog in Den Haag was kocht ik ze nog wel eens kant-en-klaar: scones. Maar sinds ik weet hoe makkelijk je ze zelf kunt maken (en hoe lekker ze dan zijn) bak ik ze gewoon zelf. En helaas is Marks & Spencers ook vertrokken, wat een gemis! […]
Bakken
Saint Tropez Classic loop + recept Tarte Tropézienne
Naast koken is sporten ook een grote hobby van mij. Vroeger was ik vooral bezig met turnen op hoog niveau . Maar toen ik voor mijn studie naar Den Haag verhuisde ben met het serieuze turnen gestopt en meer bij sportscholen gaan sporten en lesgeven. Tot 7 jaar geleden, toen […]
Zelf stokbrood bakken
Vaker zelf brood bakken. Dat is iets wat ik echt vaker wil gaan doen dit jaar. Want niets is lekkerder dan zelfgebakken brood! En ook het huis ruikt fantastisch. Verwacht dus een hoop broodrecepten op mijn blog. Dit keer wilde ik graag zelf stokbrood bakken. Ik vond een prima recept bij […]
Traditionele Engelse flapjacks
Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Engeland at ik voor het eerst flapjacks. Flapjacks zijn een soort van havermoutkoeken die sinds de 17e eeuw in Engeland worden gegeten. En echt ontzettend lekker en eenvoudig om te maken. Heb jij weleens Engelse flapjacks gegeten? Ze zijn heerlijk bij de thee of om als […]
Zelf rabarber crumble maken
In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag […]
Siciliaanse cannoli met advocaat van limoncello
Er zijn soms van die kookboeken waaruit je alles wel zou willen maken. Waar dan allemaal briefje uitsteken bij de recepten die nog op je foodbucketlist moeten komen. En die van mij die groeit alleen maar, in plaats van dat die kleiner wordt. Uit het prachtige boek ’ De Brabander […]