Tijdens mijn grote bakmanie in december maakte ik voor het eerst zelf bitterkoekjes. Echt nooit geweten dat dit zo eenvoudig was. Je hebt er slechts vier ingrediënten voor nodig! Het recept haalde ik van de site van 24 kitchen, van de onvolprezen Rudolph van Veen. Zelf bitterkoekjes maken is echt […]
Bakken
Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken
Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet […]
Zelf macarons maken
Zelf macarons maken…… Het stond al zoooooo lang op mijn to bake lijstje. En zelfs op mijn fifty before fifty lijst. Maar het kwam er gewoonweg niet van. Beetje faalangst misschien? Maar toen ik in Foodies magazine maart prachtige pastelkleurige macarons zag staan wist ik, nu ga ik het zelf […]
Limoen lavendelcakejes
Sinds ik die prachtige mini tulbandvorm van Cakeboss heb gewonnen (via Delicious), heb ik helemaal te smaak te pakken. Het is dan ook heel eenvoudig om vanuit een basisrecept cakejes te bakken en daar dan qua smaken en toppings op te variëren. Ik ben dol op de aparte smaak van […]
Mini cheesecake met frambozen
Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog van Boor, van de blog ‘Domaine Malpas kookt‘. Ik volg Boor al een poosje via Instagram, waar ze iedere dag heerlijke gerechten online zet. Gerechten die zij klaarmaakt voor haar gasten in de gîtes en luxe lodgetenten op vakantieverblijf […]
Homemade scones met clotted cream en jam
Toen Marks & Spencers nog in Den Haag was kocht ik ze nog wel eens kant-en-klaar: scones. Maar sinds ik weet hoe makkelijk je ze zelf kunt maken (en hoe lekker ze dan zijn) bak ik ze gewoon zelf. En helaas is Marks & Spencers ook vertrokken, wat een gemis! […]

