Langzaam aan ben ik al mijn pannen aan het vervangen. Ik heb er nogal wat. In mijn anti-aanbak pannen zat PFAS, en die wilde ik – om diverse redenen – graag vervangen door een PFAS-vrije antiaanbaklaag. Ook vind ik het fijn als pannen in de oven kunnen. Ideaal voor het […]
Bakken
Croissant cereals met hazelnootpasta
Deze croissant cereals zijn een ware TikTok trend en moest ik gewoon ook een keertje maken! Super leuk om te doen met kinderen, en daarom ook het ideale moederdagontbijtje. Cereals Cereals – of in gewoon Hollands ontbijtgranen – zijn vooral in Amerika populair. Ontbijtgranen in een kom melk is daar […]
Croissant hoorntjes met aardbeienroom
Moederdag en Danerolles croissants zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan al sinds 1974, en sinds die tijd maakte 6-jarige Anne-Marie ze met liefde klaar voor haar moeder. En ook vandaag de dag zijn deze handige croissantjes het ideale weekend ontbijt. Maar je kunt er nog veel meer […]
Kokosnestjes met paaseieren
Nog op zoek naar een leuk en eenvoudig gerechtje om te serveren met Pasen? Zoek niet verder. Deze kokosnestjes met paaseieren zijn klaar in een mum van tijd. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig! En een oven natuurlijk. Kokosnestjes Voor de kokosnestjes gebruik ik het recept voor de […]
Paas meringue en pavlova
Er zijn van die dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen. De meest voor de hand liggende: eieren. En daar kun je ontzettend veel mee maken. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden hoe je met slechts een paar ingrediënten steeds weer volledig verschillende gerechten kunt maken. Zoals deze heerlijke paas […]
Sneeuwster maken
lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Een echte ouderwetse taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee! Wat is een […]