Home ยป 5 X recepten met croissantdeeg
Recepten met croissantdeeg

5 X recepten met croissantdeeg

Al zolang ik mij kan herinneren maakte ik croissantjes uit zo’n blikje van Danerolles. Wat eigenlijk geeneens veel met een echte croissant van doen heeft, maar wel ook heel lekker is! En bovendien veelzijdig, want met zo’n blikje deeg kun je nog veel meer lekkere dingen maken. Ik geef je vijf lekkere en gemakkelijke recepten met croissantdeeg!

Recepten met croissantdeeg

Geschiedenis van de croissant

Wist jij dat het woord croissant Frans is voor wassende maan? Ik niet dus! Eigenlijk wel logisch, gezien de vorm van dit heerlijke broodje. Maar wist je ook dat de croissant van oorsprong helemaal niet Frans is? Je leest er alles over in de geschiedenis van de croissant.

recepten met croissantdeeg: Breekbrood met walnoten

Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas

En lekker recept voor bij de lunch (met een soepje) of borrel is dit breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas. Maak er gerust twee, want hij is zo op! Ga naar het recept voor breekbrood.

Recepten met croissantdeeg: Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade

Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade

Met pasen is het wel heel leuk om deze ‘wortel’ van croissantdeeg te serveren. De wortel vul je met verse eiersalade (of vooruit: met kant-en-klare salade als je geen zin hebt om ook nog eens eiersalade te maken). Je kunt hier een speciaal vormpje voor gebruiken of er zelf eentje fabriceren van aluminiumfolie. Ga naar het recept voor wortel van croissantdeeg met verse eiersalade.

recepten met croissantdeeg: croissant cereals

Croissant cereals met hazelnootpasta

Echt weer zo’n TikTok trend, deze zogenaamde croissant ontbijtgranen. Het is even een klusje, het maken van deze mini croissantjes. Maar dan heb je wel een origineel ontbijtje (moederdag tip?) van croissant ‘cereals’. Ga naar het recept voor croissant cereals met hazelnootpasta.

Speculoos cruffins

Speculoos cruffins

Een cruffin is een kruising tussen een croissant en een muffin. En deze variant is gevuld met speculoospasta! Ga naar het recept voor speculoos cruffins.

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Croissant hoorn met aardbeienroom

Nog zo’n lekkere tip voor een bijzonder ontbijt is dit hoorntje van croissantdeeg dat je vult met aardbeienroom. Wat een traktatie! Leuk idee voor Valentijn, vader- of moederdag. Ga naar het recept voor croissant hoorn met aardbeienroom.

Okay, doe ik er nog twee bonus recepten met croissantdeeg bij: die voor kaneelbroodjes en makkelijke kaasbroodjes van croissantdeeg!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*