Home » Croissant cereals met hazelnootpasta
croissant cereals

Croissant cereals met hazelnootpasta

Deze croissant cereals zijn een ware TikTok trend en moest ik gewoon ook een keertje maken! Super leuk om te doen met kinderen, en daarom ook het ideale moederdagontbijtje.

Cereals

Cereals – of in gewoon Hollands ontbijtgranen – zijn vooral in Amerika populair. Ontbijtgranen in een kom melk is daar zo’n beetje het standaard ontbijt. En net als in mijn jeugd is ook nu nog alles wat uit de USA komt ‘cool’ (al zeggen jongeren vast geen ‘cool’ meer hahaha).

croissant cereals

Mini croissants

Ik maakte de mini croissants met een blikje Danerolles croissantdeeg. Er zijn natuurlijk ook mini croissants van Danerolles, maar deze croissant cereals zijn nog kleiner! Uit een pak croissantdeeg maak je 36 croissant cereals, goed voor vier bordjes! Was je trouwens al bekend met de geschiedenis van de croissant?

Bonne Maman hazelnootpasta

Bonne Maman hazelnootpasta

De Bonne Mamam hazelnootpasta véél hazelnoten (die van die vrolijke rood-wit geblokte deksels confituur) bevat lekker véél hazelnoten (20%), is heerlijk smeuïg en vrij van palmolie! Daarnaast bevat het product geen kunstmatige toevoegingen. Wel zo lekker!

croissant cereals

Croissant cereals met hazelnootpasta

croissant cereals

Croissant cereals met hazelnootpasta

Maak zelf 'cereals' van mini croissantjes!
Afdrukken Pin
Gang: Ontbijt
Keuken: Westers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in drie stukken, duw de snijnaad dicht met je vingers. Verdeel het deeg in zes repen (ik maakte repen van ca. 3-4 cm.). Snijd iedere reep schuin doormidden en rol er croissantjes van.
    croissant cereals
  • Leg op  de bakplaat met bakpapier en bak in ca. 12 minuten goudbruin.
  • Hak de hazelnoten grof. Doe wat melk in een kom, verdeel de croissant cereals over de kommen. Verdeel er met een vork hazelnootpasta slierten over en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Serveer direct.
Delen op Facebook

 

Bewaar het recept voor croissant cereals op Pinterest:

Voor deze blog heb ik producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Croissant cereals
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Die croissant cereals, blijven die ook een beetje krokant of wordt het allemaal zacht?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*