Home » Neroli Mediterraneo van Perris Monte Carlo
Neroli Mediterraneo

Neroli Mediterraneo van Perris Monte Carlo

Zomer in een fles en een geur waar je vrolijk van wordt.  Zo zou ik de nieuwe geur van Perris Monte Carlo fragrances willen omschrijven. Een warme, bloemige, poederachtige en elegante geur: Neroli Mediterraneo. Ik vertel je er alles over!

Perris Monte Carlo Neroli Mediterraneo

Oranjebloesem

Neroli Mediterraneo brengt je naar Calabrië, waar door het gunstige klimaat ongeveer 35.000 hectare is bestemd voor de teelt van citrusvruchten, zoals sinaasappel, mandarijn, citroen en bergamot. Neroli-olie is een essentiële olie dat uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom wordt geproduceerd. Deze Bigaradia sinaasappelboom wordt veel gekweekt in de mediterrane gebieden. De bloesems worden, meestal met de hand, van eind april tot begin mei verzameld. Neroli wordt door stoomdestillatie gewonnen uit de oranjebloesem en is zeer kostbaar: 1000 kg verse bloesems geven 1,5 kg essentiële olie. De Neroli-essence die is geselecteerd voor deze nieuwe geur komt uit Reggio Calabria, een stad in het zuiden van Italië, bekend om zijn Neroli citrusproductie van topkwaliteit. 

Neroli

Wist je waar de term Neroli vandaan komt? Tegen het einde van de 17e eeuw introduceerde Anne Marie (what’s in a name?!) Orsini, hertogin van Bracciano en prinses van Nerola, Italië, de essentie van bittere sinaasappelboom als een modieuze geur door het te gebruiken om haar handschoenen en haar bad te parfumeren. De term Neroli beschrijft sindsdien deze essentie.

Perris Monte Carlo Neroli Mediterraneo

Het parfum

Neroli Mediterraneo is een geur die onmiddellijk het weelderige citrus- en bloemige karakter van Neroli onthult. De frisheid onthult in het hart de veelzijdige nuances van de zonnige en bloemige tonen van de Orange Blossom Absolute en Petitgrain, tot het sprankelende akkoord samengesteld uit Gember en Timur peper, tot de meest fluweelachtige en mysterieuze tonen van de Geranium Absolute. De basis is zacht en elegant dankzij de tonen van cederhout, kostbare iris en musk.

Neroli Mediterraneo

Ieder jaar neem ik op zomervakantie een ander, nieuw parfum mee dat ik de hele vakantie gebruik. Vorig jaar was dat een andere geur van Perris Monte Carlo, de Mimosa Tanneron. Door de combinatie van de geur en de opgedane herinneringen blijft zo’n parfum dan voor altijd onlosmakelijk verbonden met die vakantie. Neroli Mediterraneo nam ik (uiteraard!) mee op onze road trip door Italië. Ik ben echt verliefd geworden op deze geur. Het is wat mij betreft een geur waarvan ik mij eigenlijk niet kan voorstellen dat iemand ‘m niet lekker vindt. Zo fris en tegelijk verleidelijk. De slogan kan het niet beter uitleggen: Kissed by the sun, caressed by the wind, nourished by the earth, quenched by the sea.

Neroli Mediterraneo is te koop bij geselecteerde parfumerieën en Ici Paris XL als eau de parfum in een uitvoering van 50 ml (€ 98,00) of 100 ml (€ 150,00).

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*