Mug cake of brownie in een mok

Ben je de regen buiten zat? Ongesteld? Overwerkt? Liefdesverdriet? Of heb je – om welke reden dan ook NU zin in iets warm, iets met chocolade, iets helemaal alleen voor jou? Dan is deze mug cake de reddende engel in nood!

Mug cake of brownie in een mok
Met bosbessen


Warm, een royale eenpersoons portie (en helemaal voor jou alleen!), in minder dan vijf minuten gemaakt en op te ‘leuken’ naar smaak. De meeste ingrediënten heb je vast wel in huis (of zorg anders vanaf nu dat ze standaard in je (koel)kast liggen!).


Wat heb je nodig (1 royale portie)

1 ei
1 lepel zachte boter (fles)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
3 eetlepels melk of room
½ theelepel bakpoeder
3 eetlepels bloem

Naar smaak: klein handje bosbessen of frambozen, 2 kleine stukjes chocolade, 2 fijngesneden caramels, lepel nutella

Grote mok
Poedersuiker ter decoratie

Mug cake of brownie in een mok
Met een hart van gesmolten chocolade

De hoeveelheden luisteren redelijk nauw. Gebruik bij voorkeur zo’n handig schepje waarmee je nauwkeurig een eetlepel of theelepel kunt afmeten. Harde boter kun je vooraf even kort laten smelten in de magnetron in 20 seconden , zonnebloemolie gebruiken mag ook).

Klop in een zo groot mogelijke mok het ei los, voeg vervolgens 1 voor 1 respectievelijk de suiker, cacao, melk, bakpoeder, boter en bloem toe. Klop met een vork of kleine garde goed door elkaar. Voeg eventueel nog ingrediënten naar smaak toe, roer deze erdoor of druk (in geval van caramel of chocolade) de blokjes in het deeg. Zet 1 ½ minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal met een keukenhandschoen eruit, het is heet! Bestrooi met poedersuiker.
Leeg te lepelen bij voorkeur op de bank, onder een dekentje, met een lange lepel. Enjoy!

2 Comments

  1. Trudy Postma

    Ziet er heerlijk uit !!

  2. er gaat natuurlijk niets boven een echte zelfgebakken brownie maar dit is een fijn snel alternatief!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge